Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  LAF o projektnom finansiranju medija u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

20. 05. 2016.

Autor: A. S. Izvor: www.juznevesti.com

LAF o projektnom finansiranju medija u Nišu

Dijalog o tome kako se raspisuju medijski konkursi i kako se ocenjuju projekti biće od strane Lokalnog antikorupcijskog foruma organizovan u sali niške Skupštine, u petak 20. maja, u 11 sati.

Pored urednika, predstavnika LAF-a i NUNS-a pozvan i gradonačelnik Niša.

Sala je otvorena za građane.

Povod za održavanje dijaloga „Projektno finansiranje medija: korist za javni interes ili vlast“ su problemi koji prate konkurse za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša.

Naime, Komisija za ocenu projekata koji bi trebalo da se podrže novcem građana Niša prvo je odbila građanskog posmatrača kojeg je predlagao LAF, a onda je nekoliko članova podnelo ostavke.

“Južne vesti” i “City radio” su organizovali protest “Znam za jadac”, a nakon toga je u istom danu konkurs poništen i raspisan novi.

U LAF-u podsećaju da je posmatrača odbila i prošlogodišnja komisija u Nišu, a da je monitoring BIRODI-ja pokazao da mediji koji su prošle godine dobili najveći novac građana Niša nisu ostvarili javni interes u oblasti javnog informisanja, već su uglavnom promovisali vlast.

Na ovu javnu debatu pozvani su: Zoran Perišić, gradonačelnik  Niša, Nebojša Stevanović, načelnik Uprave za kulturu, Dragoljub Gajević, bivši predsednik Stručne komisije za ocenu projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritorji Grada Niša u 2016. godini, Predrag Blagojević, glavni i odgovorni urednik internet portala “Južne vesti”, Vidosav Radomirović, glavni i odgovorni urednik Televizije “Belle amie”, Niške televizije i Narodnih novina, Svetozar Raković, generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Zoran Gavrilović, programski direktor BIRODI-ja i Valentina Krstić, članica LAF-a.

Moderatorka dijaloga je Vesna Crnogorac, zamenica koordinatora LAF-a, a ulaz je slobodan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi