Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Glavna osoba za informisanje u Boru – inženjerka bez dana iskustva u medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

23. 05. 2016.

Autor: Saša Trifunović Izvor: istmedia.rs

Glavna osoba za informisanje u Boru – inženjerka bez dana iskustva u medijima

Iako je od imenovanja pomoćnika predsednika opštine Bor za informisanje prošlo više od tri meseca, na sajtu lokalne samouprave postavljena je samo jedna informacija.

U međuvremenu, ne samo da medijska situacija i uopšte informisanje javnosti od strane lokalne samouprave Bor nije poboljašano, već podseća na devedesete.  

Pomoćnica predsednika opštine za informisanje, saobraćajni inženjer bez ijednog dana rada u medijima, ali sa kvalifikacijom bivšeg sekretara opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Boru, Aleksandra Stojanović Čulinović, nijednom do sada nije pozvala borske medije, da sazna kako rade, sa kakvim se problemima suočavaju, kako opstaju na tesnom tržištu, kakva je komunikacija sa organima lokalne vlasti i direktorima javnih preduzeća, da li se novinarima preti…  

Da bude još apsurdnije, opština Bor je gotovo svim medijima koji su konkurisali za sufinansiranje medijskih projekata zatražila povraćaj određenih sredstava zato što navodno nisu opravdana.

Interesantno je da nam zamerke nije uputilo čak ni Ministarstvo kulture i informisanja koje je u 2015. godini sufinansiralo projekat IST Media “Starost nije hendikep”, iako su sredstva opravdana na identičan način.  

I što je još gore, gotovo nikome, osim u nekoliko slučaja, nije uplaćena treća tranša sufinansiranja, zbog čega se opština Bor našla na sudu.  

U slučaju IST media, opština Bor je utužena za iznos od 140.000 dinara i pred Privrednim sudom u Zaječaru već su održana dva ročišta. Na drugo je pozvana i načelnica opštinske uprave Ljubinka Jelić, koja se nije odazvala pravdajući svoj nedolazak zdravstvenim problemima. To je naišlo na negodovanje sudije, budući da nije dostavljeno lekarsko opravdanje.  

Kada je reč o transparentnosti rada lokalne samouprave na oficijalnom sajtu, situacija je i dalje očajna. Podsećamo da su sajt zajednički bez ikakve naknade uradili BOR030 i IST Media, ali je i to bilo nedovoljno za efikasan rad i redovno ažuriranje. Zbog toga je po transparentnosti na sajtu, opština Bor među poslednjima u Srbiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi