Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Konkurs Opštine Prokuplje za sufinansiranje medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

13. 07. 2016.

Konkurs Opštine Prokuplje za sufinansiranje medijskih projekata

Na osnovu člana 17. i člana 19. stav 1. Zakona o javnom informisanju i medijima („Službeni glasnik Republike Srbije“, br. 83/14), člana 4. stav 1. i člana 9. Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja („Službeni glasnik Republike Srbije“, br. 126/14) i Odluke o budžetu opštine Prokuplje za 2016. godinu („Sl. list Opštine Prokuplje“ br. 21/2015) i na osnovu Rešenja o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Prokuplje za 2016. godinu br. 400-313/4-01 predsednik Opštine Prokuplje raspisuje za 2016. godinu

JAVNI POZIV

 ZA SUFINANSIRANjE PROJEKATA IZ BUDžETA OPŠTINE PROKUPLjE RADI OSTVARIVANjA JAVNOG INTERESA U OBLASTI JAVNOG INFORMISANjA NA TERITORIJI OPŠTINE PROKUPLjE ZA 2016. GODINU

Predmet konkursa je izbor projekata iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Prokuplje koji će biti sufinansirani sredstvima iz budžeta Opštine Prokuplje za 2016. godinu u ukupnom iznosu od  2.400.000 dinara.

Konkurs za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja se raspisuje za projekte proizvodnje medijskih sadržaja. Maksimalni iznos koji se može dodeliti po jednom projektu je 80 odsto vrednosti projekta a najviše do iznosa koji je utvrđen konkursom.

Konkurs se raspisuje radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, koji je definisan članom 15. Zakona o javnom informisanju i medijima („Službeni glasnik RS, broj 83/14).

Konkurs se raspisuje za sprovođenje projekata čija realizacija ne može biti duža od kalendarske godine.

Konkurs je objavljen na zvaničnoj VEB prezentaciji opštine Prokuplje na internet adresi www.prokuplje.org.rs i novinama „Narodne novine“.

Na Konkursu može učestvovati:

- izdavač medija čiji  je medij upisan u Registar medija, koji se vodi u Agenciji za privredne registre;

- pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija.

- Na konkursu se može učestvovati samo jednim projektom.

- Izdavač više medija može konkurisati jednim projektom za svaki medij.

- Pravo učešća na konkursu nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda.

- Projekat, u smislu Zakona, podrazumeva zaokruženu programsku celinu ili deo celine (žanrovski i vremenski) kojom se doprinosi ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

-Osnovni kriterijumi za ocenjivanje projekata propisani su članom 18. Pravilnika o sufinansiranju projekata za  ostvarivanje javnog interesa  u oblasti javnog informisanja („Sl. glasnik RS“, br. 126/2014).

Projekti prijavljeni na konkurs biće ocenjeni prema meri u kojoj je predložena projektna aktivnost podobna da ostvari javni interes u oblasti javnog informisanja i meri u kojoj učesnik na konkursu pruži veće garancije privrženosti profesionalnim i etičkim medijskim standardima.

Učesnik konkursa je obavezan da dostavi popunjenu prijavu za učešće na konkursu na obrascima koji je se mogu naći na zvaničnoj VEB prezentaciji opštine Prokuplje na internet adresi www.prokuplje.org.rs ili svakog radnog dana od 8 do 15 sati u Službi za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje (kancelarija broj 4 u zgradi Opštine Prokuplje).

- prijava za projektno sufinansiranje iz oblasti javnog informisanja  i  detaljan opis projekta na propisanom obrascu (obrazac 1)

- tabele za projektno sufinansiranje iz oblasti javnog informisanja (tabela);

Obrasci  i tabele se podnose u četiri primerka, a ostala obavezna dokumentacija u jednom primerku:

- fotokopiju rešenja o registraciji pravnog lica ili preduzetnika u Agenciji za privredne registre;

- fotokopija rešenja Regulatornog tela o izdavanju dozvole za emitovanje programa;

- dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija;

Ukoliko je prijava nepotpuna ili neprecizna Komisija će  od podnosioca projekta tražiti da u datom roku  dopuni prijavu ili otkloni nedostatke. Ukoliko učesnik konkursa to ne učini u datom roku prijave se neće razmatrati.

Prijave slati na adresu:
Opština Prokuplje, „Tatkova“ broj 2, Prokuplje 18 400, sa naznakom ,,Prijava po javnom konkurs za sufinansiranj projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja“ – (ne otvarati do kraja konkursa).
Prijave slati isključivo na propisanim obrascima koji su objavljen ina zvaničnoj VEB prezentaciji opštine Prokuplje na internet adresi www.prokuplje.org.rs . Konkursni materijal se ne vraća.  

Javni konkurs je otvoren od dana objavljivanja do 20.7.2016. godine.
Prijave slati isključivo na propisanim obrascima. Zainteresovana javna glasila su dužna da predloge projekata dostave u navedenom roku.

Ocenu projekata podnetih na Konkurs vrši stručna komisija od tri ili pet članova, u zavisnosti od broja prispelih prijava ( u daljem tekstu: komisija).
Članove stručne komisije imenuje predsednik Opštine Prokuplje iz reda nezavisnih stručnjaka za medije i medijskih radnika koji nisu u sukobu interesa i ne obavljaju javnu funkciju.
Većina članova komisije imenuje se na predlog novinarskih i medijskih udruženja ukoliko takav predlog postoji i ukoliko predložena lica ispunjavaju zakonom predviđene uslove.
Pravo na predlaganje članova komisije imaju novinarska i medijska udruženja koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa. Opština Prokuplje ovim javnim pozivom obaveštava novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre dana raspisivanja konkursa, kao i medijske stručnjake zainteresovane za rad u stručnoj komisiji da dostave predlog za članove stručne komisije.

Predloge dostaviti u pisanoj formi putem pošte na adresu „Tatkova“ broj 2 , Prokuplje 18 400 ili lično preko pisarnice opštine Prokuplje, sa naznakom ,,Javni poziv za prijavu članva stručne Komisije radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2016. godini”- (ne otvarati do kraja konkursa).

Rok za dostavljanje predloga za članove stručne komisije, isti je kao i rok za podnošenje prijava na konkurs, odnosno do 20.7. 2016. godine.

Odluku o raspodeli sredstava donosi predsednik opštine Prokuplje na osnovu obrazloženog predloga Komisije. Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja Konkursa. Odluka se donosi u obliku rešenja sa obrazloženjem. Odluka o izboru medijskih projekata  i raspodeli sredstava objavljuje se na sajtu Opštine Prokuplje.

Rešenje predstavlja osnov za zaključenje ugovora sa učesnikom konkursa koji je dobio sredstva za sufinansiranje projektnih aktivnosti. Ugovorom će se bliže urediti prava i obaveze ugovornih strana.

Rešenje  je konačno i protiv njega se može pokrenuti upravni spor.

Broj : . 400-313/4-01 

12.7.2016. godine

 

PREDSEDNIK OPŠTINE PROKUPLjE

ALEKSANDAR SIMONOVIĆ mast.ekon.  

 

                                  


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi