Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Mihajlo Kovač potpisao Zapisnik, predstavnica REM-a nije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

15. 07. 2016.

Izvor: www.novimagazin.rs

Mihajlo Kovač potpisao Zapisnik, predstavnica REM-a nije

Predstavnik NUNS-a Mihajlo Kovač potisao je juče na sastanku Ministarstva kulture i informisanja Zapisnik sa Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

Jučeranjšnji sastanak je održan na inicijativu ministra Ivana Tasovca zbog, kako kaže, nekoliko spornih projekata, a njemu su prisustvovali svi članovi komisije. 

Predlog komisije nije potpisala samo predstavnica REM-a Olivera Zekić.  

Prema saznanjima Novog magazina, ministar Tasovac će u narednim danima odlučiti na koji će način Konkurs biti realizovan. 

Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini vredan je 158 miliona dinara. Kako je ranije saopštilo Ministarstvo, u podgrupi za elektronske medije, naročito u domenu Interneta, “uočene su brojne nelogičnosti koje zahtevaju dodatnu analizu i objašnjenje predloga upućenog resornom ministru”.

Ministar je tražio od članova Komisije kojom je predsedavao Dinko Gruhonjić sastanak da bi se “nelogičnosti” raspravile. Rešenja za preostalih pet konkursa su parafirana. Povodom prve ovakve intervencije ministra Tasovca razvila se burna polemika na relaciji Ministarstvo – Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), čiji je Gruhonjić predstavnik.      

Ministarstvo je reagovalo na tekst „Olivera Zekić nije potpisala predlog Komisije“, objavljen u broju 271 Novog magazina, na strani 4. uz pozivanje na Zakon o javnom informisanju, u dopisu Ministarstva se navodi da sadržaj teksta “ne odgovara činjeničnom stanju” i da se njime obmanjuje javnost.    

Redakcijskom nepažnjom, ovo reagovanje Ministarstva evidentirano i nije objavljeno u broju 272. Novog magazina, pa ga objavljujemo na portalu.             

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

18.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 10:18

objaviti rezultate

Zasto se ne objave sporni rezultati projekata koje je komisija nominovala za novac, da javnost vidi kome je komisija dodelila novac.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi