Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

24. 08. 2016.

Autor: M.Bošnjak Izvor: Večernje novosti

Konkurs, pa novac medijima

Posle konkursne procedure i po predlogu stručne komisije, Opštinsko veće je na osam medijskih projekata iz oblasti lokalnog javnog informisanja do kraja rodine raspodelilo ukupno 3,2 miliona dinara.

- Konkursom je predviđeno da se projektu koji je podržan za sufinansiranje iz budžeta opštine može odobriti najmanje 50.000, a maksimalno milion dinara. Stiglo je 17 blagovremenih prijava, od kojih je jedna bila potpuno neispravna, a Komisija je od preostalih 16 projekata Opštinskom veću predložila da finansijski podrži njih osam, s obzirom na to da druga polovina, u većoj ili manjoj meri, ne ispunjava kriterijume - objašnjava Đorđe Vukašinović iz opštinske Službe za praćenje javnih nabavki.

Od milanovačkih medija, nedeljnik "Takovske novine", jedino štampano glasilo u ovom ataru, dobio je 700.000, internet portal "GMinfo" 850.000, a Gogi radio 100.000 dinara. Podržano je i pet medija iz Čačka koji se bave područjem Gornjeg Milanovca: TV Telemark (850.000), Agencija "AV-N+prodakšn" (200.000), RDP "Studio M" i "Ozon medija" (po 100.000), dok je portalu "Glas Zapadne Srbije" odobreno 300.000 dinara.

Osam projekata iz drugih, pa i dalekih gradova je odbijeno - po jedan iz Niša, Beograda, Aranđelovca i Kragujevca, te četiri iz Čačka.

Stručnu komisiju za raslodelu pomenutih sredstava imenovao je predsednik opštine Dejan Kovačević prema, kako je obrazložeio, predlozima novinarskih udruženja. Komisiju su činili Miodrag Popov, u ime Udruženja novinara Srbije, Dejan Miladinović, vlasnik grafičkog centra "Albos" i direktor kruševačke TV Plus, u ime udruženja "Lokal pres” i ANEM, te Predrag Lošić, milanovački novinar.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi