Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Apatinska vlast ignoriše dug prema TV Apatin
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

21. 10. 2016.

Autor: J. R. Izvor: UNS

Apatinska vlast ignoriše dug prema TV Apatin

Uprkos rešenju Komisije za kontrolu državne pomoći da TV Apatin nije dobila više novca nego što ima pravo po Uredbi o kontroli državne pomoći, Opština Apatin još nije ovoj medijskoj kući izmirila dug. Apatinska vlast je pre nekoliko dana na račun televizije uplatila 28 hiljada dinara – tačnu sumu koja je TV Apatin ostala do gornje granice de minimis državne pomoći, a oglušila se o dug od oko 7 miliona dinara. Ovu informaciju potvrdio je za UNS predsednik Opštine Apatin Radivoj Sekulić. - Uplatili smo iznos koji je ostao do dostizanja de minimisa, kao što je navedeno u rešenju – rekao je on.

Na našu konstataciju da je je to iznos za koji televizija može da konkuriše na bilo kom nivou vlasti do kraja godine, a ne dug Opštine, Sekulić je kazao da će „postupiti u skladu sa rešenjem i da će nam u ponedeljak poslati saopštenje“.

Na pitanje da li to znači da će izmiriti celokupan dug zaposlenima u TV Apatin koji su već pet meseci bez plata, nismo dobili odgovor.

U televiziji je situacija i dalje teška, a radnici jedva uspevaju da održe program bez sredstava i uz pritiske.

- Neverovatno je da vlast ignoriše dug od 7 miliona dinara, iako je u rešenju jasno naveden. Ukoliko uskoro ne dobijemo novac, medijska kuća će se ugasiti. Naš nedeljnik „Novi glas komune“ danas nije izašao, prvi put od osnivanja – rečeno je UNS-u u TV Apatin.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

21.10.

2016.

Apatinac [neregistrovani] u 20:46

Re: privatni medij

TV Apatin je oduvek bila privatni medij. Pored tv programa izdaje i nedeljne novine Novi glas komune. Organizator je festivala INTERFER. Sredstva su dobili na konkursu za sufinansiranje medija koji je javno sproveden, a nova SNS vlast im je jednostrano ukinula ta sredstva i onemoguíla im da rade i primaju plate i tu je problem. Jednostavno zele da ih ugase-uniste i da pare daju svom povereniku SNS Apatin koji ima svoj medij 025 info.

Odgovori
pet

21.10.

2016.

NOVINAR [neregistrovani] u 18:39

PRIVATNI ILI DRŽAVNI

''На питање да ли то значи да ће измирити целокупан дуг запосленима у ТВ Апатин који су већ пет месеци без плата, нисмо добили одговор.''
Da li je TV Apatin javno preduzeće ili privatni medij?
Kako oni nisu privatizovani kao svi ostali mediji već im opština isplaćuje plate?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi