Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Manje od petine opština i gradova izdvojilo sredstva za medijske projekte na manjinskim jezicima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

29. 11. 2016.

Autor: A. R. Izvor: www.komsijskenovosti.rs

Manje od petine opština i gradova izdvojilo sredstva za medijske projekte na manjinskim jezicima

Od 150 gradova i opština u Srbiji koji su odgovorili na pitanja sajta Komšijske novosti, njih 31 je predvidelo sredstva za informisanje na jezicima nacionalnih manjina u svojim medijskim konkursima za 2016. godinu.

 

Sredstva su medijima dodeljena u 20 opština i gradova, dok se u 11 lokalnih samouprava, iako je konkursom bilo predviđeno, niko nije prijavio sa projektima na jezicima manjina.

Na pitanja Komšijskih novosti do sada nije odgovorilo pet opština - Vrbas, Bački Petrovac, Opovo, Irig, Šid, kao ni 13 od 17 beogradskih opština.

Najviše novca za projekte na manjinskim jezicima dodelila je Opština Dimitrovgrad – 11,2 miliona dinara. Sav novac u ovoj opštini podeljen je medijima koji izveštavaju na bugarskom jeziku.

Opština Kovačica je dodelila 7.575.000 dinara za dva projekta RTV „OK“ koji obuhvataju emitovanje na slovačkom, mađarskom i rumunskom jeziku.

Subotica je podržala osam projekata na jezicima manjina sa 6.350.000 dinara, dok je Novi Sad sa 6 miliona dinara podržao osam od 13 prijavljenih projekata.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi