Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  PS: NDNV u "lovu na veštice" na medije koje ne kontroliše
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

02. 12. 2016.

Izvor: Tanjug

PS: NDNV u "lovu na veštice" na medije koje ne kontroliše

Pokret socijalista ocenio je danas sramnim "lov na veštice" koji Nezavisno društvo novinara Vojvodine vodi protiv novinara i medija "koji nisu pod njihovom direktnom kontrolom".

"Napad na ''Dnevnik'', ''Večernje novosti'', Novosadsku TV, s optužbama da su režimski mediji, su više nego sramni. Koji je kriterijum NDNV i Nedima Sejdinovića kada medije i novinare razvrstavaju na režimske i opozicione?" piše u saopštenju PS.

Možda je za moralno-političku podobnost, po kriterijumu NDNV, neophodno svakodnevno iznositi gomile laži na račun premijera i Vlade republike Srbije, oduševljavati se kada Saša Radulović poziva na linč njihovih kolega, prebijanje novinara i spaljivanje nacionalne televizije nazivati demokratskim promenama, a lomljenje i pljuvanje table sa imenom redakcije smatrati vrhuncem demokratije, dodaje PS.

NDNV je ranije danas saopštilo da je, i ove godine, Grad Novi Sad ogromnu većinu novca namenjenu finansiranju medijskih sadržaja od javnog interesa dodelio medijima bliskim Srpskoj naprednoj stranci, čime je još jednom - sada već tradicionalno - obesmislio proces konkursnog sufinansiranja javnog interesa u sferi javnog informisanja.

"Kada su već spremni da komentarišu raspodelu sredstava medijima voleli bismo da dobijemo komentar na činjenicu kako je upravo NDNV-u komisija Ministarstva za kulturu i informisanje, kojom je predsedavao bivši predsednik NDNV Dinko Gruhonjić, pokušala da dodeli milion dinara za internet projekat ''Novinari protiv diskriminacije'' procenjujući da 35 "istraživačkih i analitičkih tekstova" ljudi iz NDNV vredi milion dinara ili blizu 35.000 dinara po tekstu", ističe se u saopštenju PS.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi