Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Više novca za srpske medije u okruženju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

15. 06. 2017.

Izvor: Dnevnik

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama

Više novca za srpske medije u okruženju

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama profesor Miroslav Štatkić i predsednik Zajedničkog veća opština iz Vukovara Dragan Crnogorac potpisali su juče ugovor o finansijskoj podršci dodeljenoj na konkursu Sekretarijata za finansiranje informisanja na srpskom jeziku u zemljama u okruženju, koja će biti višestruko veća nego u 2016. godini.

Produkciju „Hronike istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema”, koja se emituje na Radioteleviziji Vojvodine, kao i izdavanje lista na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu „Izvor”, Sekretarijat je, naime, na nedavno završenom konkursu podržao s ukupno 3.390.000 dinara. Prošlogodišnja podrška koju je Zajedničko veće opština iz Vukovara dobilo iznosila je svega 200.000 dinara. 

Kada je o Hrvatskoj reč, Sekretarijat je, osim projekata Zajedničkog veća opština, podržao i projekte Radija Banska Kosa iz Belog Manastira (160.000), Radija „Dunav” iz Vukovara (350.000) i Radio Borova iz Borova Sela (400.000) pa je ukupna vrednost podrške informisanju na srpskom jeziku u toj zemlji u 2017. dostigla 4.300.000 dinara. Tokom 2016. godine iznos te podrške bio je 600.000. 

Osim pomoći srpskim medijima u Hrvatskoj, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama je ove godine višestruko povećao i podršku medijima na srpskom jeziku u Mađarskoj i Rumuniji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi