Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Nikolić: Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja u Kragujevcu verovatno na jesen
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

07. 07. 2017.

Izvor: Beta

Nikolić: Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja u Kragujevcu verovatno na jesen

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je danas da će konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja koji u tom gradu nije realizovan u prethodne tri godine, "verovatno" biti raspisan na jesen, "ali ne u iznosu koji bi mediji voleli".

"Konkursa za medije će verovatno biti ali ne u iznosu koji bi mediji to voleli, nego onoliko koliko ja mogu to da investiram i uložim, verovatno na jesen. Ne može ranije, jer nismo u mogućnosti", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.
Po njegovim rečima, Grad prethodnih godina nije finansirao medijske sadržaje zbog nedostatka novca i potrebe definisanja prioriteta, među kojima je i finansiranje smeštaja dece u vrtićima. 

"Radili smo analize onoga što građani smatraju da su najveći problemi u Kragujevcu i jedan od njih je i smeštaj dece u vrtićima pa smo doneli odluku da Grad finansira smeštaj u privatnim vrtićima za 660 dece koja su ostala ispod crte za prijem u državne. Tako smo rešili problem koji je mučio bezmalo svaku porodicu u Kragujevcu", kazao je gradonačelnik.

Upitan iz kojih izvora je obezbeđeno 50 miliona dinara za Radio televiziju Kragujevac, koju je Grad nedavno ponovo preuzeo do nove privatizacije, Nikolić je rekao da je odlučeno da se nađu i odvoje sredstva da se ta medijska kuća "stavi na noge jer su građani peticijom sa 10.000 potpisa jasno rekli da hoće da imaju televiziju".

"Tu želju građana moramo da ispunimo. Kako smo uspeli da skupimo ta sredstva, uspeli smo, kao što smo sve do sada uspevali da rešimo", rekao je Nikolić.

On je dodao da je Grad uštedeo oko 100 miliona dinara jer u vreme privatizacije nije imao "na teretu" RTV Kragujevac, kao i da je istovremeno zaradio od prve prodaje te medijske kuće.

"Tako ćemo da zaradimo i od naredne prodaje RTV Kragujevac", dodao je gradonačelnik. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi