Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Vlada primila apel Koalicije, nema odgovora Ministarstva finansija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

27. 09. 2017.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Vlada primila apel Koalicije, nema odgovora Ministarstva finansija

Vlada Srbije primila je apel Koalacije novinarskih i medijskih udruženja za ukidanje duplog oporezivanja medijskih projekata i prosledila ga na postupanje Ministarstvu finansija, navodi se u dopisu koji je stigao Udruženju novinara Srbije (UNS) iz kabineta premijerke Ane Brnabić.

Premijerkin kabinet naveo je da ćemo dobiti obaveštenje „resornog ministarstva o daljem postupanju po ovom predmetu“.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres) pozvala je 10. avgusta ministra finansija Dušana Vujovića i Vladu Srbije da u planiranim izmenama Zakona o PDV-u jasno bude navedeno da projektno sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja ne podleže plaćanju PDV-a.

Koalicija je istakla da smatra da je plaćanje PDV-a na novac odobren kroz javne konkurse za sufinansiranje medijskih sadržaja duboko pogrešna mera, jer se ne radi o komercijalnoj usluzi niti prometu robe i usluga, već o obavezi države da obezbedi javni interes kroz proizvodnju medijskih sadržaja.

U apelu Koalicija je pozvala ministra Vujovića i Ministarstvo finansija da se hitno upoznaju sa suštinom projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja kako ih je propisao Zakon o javnom informisanju i medijima.

Apel je poslat i Ministarstvu finansija od kog nismo dobili odgovor.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi