Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

19. 05. 2018.

Autor: I. Mitić Izvor: Večernje novosti

Vlast neće loše medije

Tokom poslednje četiri godine, grad na Veternici je na sufinansiranje medijskih projekata potrošio 70 miliona dinara, a samo u 2018. će za te namene biti izdvojeno 20 miliona.

Međutim, gradonačelnik Goran Cvetanović procenjuje da efekti nisu zadovoljavajući, pa najavljuje da će dosadašnji način finansiranja medija od naredne godine biti promenjen.

- Zato što su posle privatizacije lokalni mediji bili u izuzetno teškoj situaciji, potrudili smo se da im pomognemo kako bi pronašli svoje mesto na tržištu. Nažalost, većina medija, a pre svega televizije, to je shvatila kao našu obavezu, pa je opao profesionalni nivo njihovog rada - kaže Cvetanović, koji je vlasnicima medija poručio da su televizija, radio i novine "skupa igračka", a da su njihovi zahtevi megalomanski i neodrživi.

Ističe i da je, uz dotrajalu tehniku, loš kvalitet programa posledica činjenice da lokalne TV stanice zapošljavaju od tri do desetak radnika, a u pojedinima zarade kasne, iako su u proteklih nekoliko godina od Grada dobile oko 150.000 evra. Između ostalog, to je i odgovor onima koji lokalnoj samoupravi zameraju da novac daje komšijama iz Niša, za koje veruje da su znatno profesionalniji i odgovorniji.

Vlasnici i urednici nekih od prozvanih medija uglavnom nisu želeli da komentarišu gradonačelnikove izjave.

- Sve što je rečeno o Radiju 016, koji je najslušaniji u Leskovcu, nije tačno. Uostalom, zbog toga što je komisija za raspodelu sredstava 2015. i 2016. godine, pod uticajem gradonačelnika, radila nezakoniti, ja sam dobio sudski spor - zaključuje vlasnik ovog medija Jugoslav Tomić.

Na ovogodišnji konkurs je pristiglo 40 projekata čija vrednost premašuju stotinu miliona. Sredstva su dobile po tri leskovačke i niške televizije, TV stanice iz Vlasotinca i Bojnika, Radio 016 i Radio Medveđa, pet leskovačkih i dva niška portala, ovdašnji nedeljnik "Nova naša reč" i nekoliko produkcija.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi