Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  NVO traže posmatrača rada komisije za sufinansiranje medija u Novom Pazaru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

14. 12. 2018.

Izvor: Beta

NVO traže posmatrača rada komisije za sufinansiranje medija u Novom Pazaru

Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Akademska inicijativa "Forum 10" i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) tražili su danas Gradske uprave Novog Pazara da njihovom predstavniku omogući praćanje rada komisije koja će odlučivati o sufinansiranju medijskih projekata.

Oni su u saopštenju dostavljenom medijima naveli da za posmatrača predlažu programskog koordinatora Akademske inicijative "Forum 10", Fahrudina Kladničanina.

"U nameri da podignemo transparentnost rada lokalne samouprave i procesa rada stručnih komisija koje odlučuju, zahtevamo praćanje rada ove komisije. Participacija civilnog društva promoviše odgovornost i direktno ograničava mogućnost za bilo kakve zloupotrebe u postupku trošenja novca građana Novog Pazara", piše u zajedničkom saopštenju.

Dodaju da praćenje rada neće remetiti rad komisije, a da će grad Novi Pazar time istaći da vodi računa o otvorenosti rada i interesu građana. Gradsko veće Novog Pazara je u sredu raspisalo "Konkurs za sufinansiranje projekata koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja u medijima za period od najviše godinu dana".

U te svrhe je planirana isplata 52,6 miliona dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi