Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  GMinfo ni ove godine neće novac iz budžeta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

17. 09. 2019.

Izvor: GMinfo

GMinfo ni ove godine neće novac iz budžeta

Portal GMinfo ni ove, kao ni prethodne dve godine, neće uzeti novac dodeljen na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, koji je raspisala opština Gornji Milanovac.

Gminfu je, na osnovu predloga „stručne“ komisije, i ove kao i prethodne dve godine, formirane od predstavnika novinarskih i medijskih udruženja bliskih vlasti, opštinsko veće dodelilo 206 hiljada dinara, daleko manje od traženih 656 hiljada, sa kojima je projekat nemoguće kvalitetno sprovesti.

Najveći deo novca, ukupno pet od osam miliona dinara dodeljen je firmama koje su izdavači tek osnovanih televizija Klik i GM Plus, kao i portala gmpres, a za koje je javna tajna da ih protivzakonito osniva lokalna vlast.

Kažemo osniva, jer upravo je na portalu gmpress, koji inače nosi ukradeno ime nekadašnjih lokalnih novina i tv produkcije, čiji su urednici bili današnji novinari portala gminfo, 7. septembra ove godine, dva dana pre nego što je „stručna“ komisija zasedala, objavljeno da su TV GM Plus i TV Klik počeli da emituju eksperimentalni program!? Do sada, u petogodišnjoj praksi projektnog sufinasiranja, nezabeleženo je da se novac dodeljuje mediju koji emituje eksperimentalni program. Inače, i portal gmpres registrovan je u APR neposredno pred raspisivanje, a nakon odluke opštinskog veća o raspisivanju konkursa.

Takođe, „stručna“ komisija u sastavu Radojica Mali, Sandra Savić i Ljubica Zdravković Džonov, novac je dodelila i jedinom mediju na konkursu kome su izrečene mere Saveta za štampu zbog kršenja etičkih pravila novinarske profesije.

GMinfo će i dalje, o svom trošku, građane nastaviti da informiše o događajima i pojavama od interesa za javnost, a ne od interesa za vladajuće stranke.

Opštinskoj vlasti ostavljamo 206 hiljada dinara, vlasništvo građana opštine, sa nadom da će ih upotrebiti u svrhe koje su od koristi za sve Milanovčane, a ne samo za opštinske čelnike i njihove prijatelje.

Takođe, dužni smo da obavestimo građane da mi i dalje ne znamo gde je preusmeren novac koji nam je dodeljivan prethodne dve godine, a kojeg smo se takođe odrekli. I da predsednik opštine tri pune godine odbija intervju za GMinfo.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

17.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:04

Majdakovi mediji

To je majdakovo , vodi se na Marka . Oni su poceli da kupuju i otvaraju televizije po srbiji i svuda stranacki dobijaju pare. Spremaju se za izbore. Sta se cudite

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi