Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Grasi: Ne znamo kako je prodaja obavljena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

18. 07. 2012.

Autor: R. D. Izvor: Politika

Grasi: Ne znamo kako je prodaja obavljena

Ne znam ko su novi kupci, ni kako je prodaja obavljena, jednostavno, nemam dovoljno informacija o svemu tome, kaže Zefirino Grasi, generalni direktor Politike a. d.

– Saznali smo za tu vest tako što je jedan naš saradnik skinuo podatke sa sajta Agencije za privredne registre. Dakle, ništa više od toga nisam saznao niti sam prethodno bio obavešten o prodaji – kaže Grasi.

On podseća da je sredinom marta VAC ponudio „Politici a. d.” da otkupi njihovih 50 odsto po pravu preče kupovine.

– Mi smo tražili dodatna objašnjenja jer nam nije bilo jasno u njihovoj ponudi da li ćemo kupovinom njihovog dela preuzeti i sve obaveze i prava, pa smo tražili pojašnjenje. Posle izvesnog vremena, dobili smo odgovor da pošto se nismo izjasnili da li hoćemo ili nećemo, oni smatraju da smo mi odbili ponudu i da će oni prodati svoj udeo trećoj strani.

Takođe, 15. maja je stiglo pismo iz VAC-a u kom su nas obavestili da oni prekidaju bilo kakvo plaćanje Politici a. d. od strane „Politike novine i magazini”, pošto smo mi navodno zabranili isplatu nekih kredita njima, što je meni potpuno nepoznata stvar. To je stvorilo ogroman problem „Politici a. d.” u poslovanju jer nam trenutno naša ćerka firma duguje oko 20 miliona dinara zbog čega smo upali u finansijske teškoće – kaže Grasi.

Inače, „Politika a.d.” je suvlasnik firme „Politika novine i magazini” sa 50 odsto učešća.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi