Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Bogićević: Nisam kupio "Politiku"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

18. 07. 2012.

Autor: N.N. Izvor: Tanjug

Bogićević: Nisam kupio "Politiku"

Vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević izjavio je da nije kupio list "Politika", niti da je na bilo koji način uključen u taj posao.

"Uopšte ne znam odakle nekome ideja da podiže toliku prašinu koristeći moje ime. Ti koji poturaju takve informacije nemaju pravo da maltretiraju ni mene, a ni moju porodicu", rekao je Bogićević za sutrašnji "Pres".

Bogićević je na pitanje zbog čega baš njega pominju kao novog vlasnika "Politike", odgovorio da je to možda zato što je "lep i pametan".

Srpska napredna stranka danas je obelodanila da list "Politika" ima novog vlasnika - 50 odsto udela u toj kompaniji kupila je od nemačke grupacije VAC firma "Ist medija grup" registrovana u Moskvi.

Ta stranka je uz saopštenje redakcijama dostavila i kopiju izveštaja Agencije za privredne registre o novoj vlasničkoj strukturi novinske kuće "Politika a.d.", iz kog se vidi da je promenjena vlasnička struktura upisana 16. jula ove godine.

Prema tom rešenju, izbrisano je poslovno ime "OST HOLDING GMBH", a upisano je "OOO East Media Group", čija je adresa u Moskvi i navodi se da je njen udeo 50 odsto.

"SNS pita da li iza te zakulisne radnje stoje Miroslav Bogićević i Dušan Petrović ili možda Božidar Đelić, kao i da li DS misli da sve novine u Srbiji, poput 'Blica', treba da budu njeno partijsko glasilo", piše u saopštenju naprednjaka.

I Ujedinjeni regioni Srbije su u saopštenju postavili pitanje ko su novi vlasnici "Politike" i "da li je tačno da je reč o potpredsedniku DS Dušanu Petroviću i sa njim povezanim licima, tajkunom i jednim od finansijera DS Miroslavom Bogićevićem i njegovim saradnikom Urošem Stefanovićem, koji je direktor moskovske firme 'East Media Group'".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi