Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Politikin scenario sprema se i u Novostima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

19. 07. 2012.

Autor: N.N. Izvor: Pregled

Politikin scenario sprema se i u Novostima

Naprednjaci: iza promene vlasništva Politike stoji Demokratska stranka

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović tvrdi da iza promene vlasništva „Politike“ stoji Demokratska  stranka i da se isti scenario sprema i „Večernjim novostima“. Stefanović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da SNS smatra da je  privatizacija „Politike“ razbojništvo. List „Politika“ ima novog vlasnika nakon što je 50 odsto udela u toj kompaniji od nemačke grupacije Vac kupila firma „Ist medija grup“ (East Media Group) 

registrovana u Moskvi, čiji je direktor Uroš Stefanović.

Potpredsednik SNS-a je naveo da ta stranka pita vlasnika „Farmakoma“ Miroslava  Bogićevića i potpredsednika DS-a Dušana Petrovića  za koju firmu radi Uroš Stefanović, odakle se pojavljuje i odakle mu 15 miliona evra i „ko je taj Rus iz Šapca“ koji ima interese danas da kupi najstariji dnevni list „Politiku“.

„Da li to DS na jedan potpuno razbojnički način pokušava da sve medije  stavi pod sopstvenu kontrolu i da li je to pokušaj da svi listovi, dnevne novine, svi mediji u Srbiji danas budu njihovo partijsko glasilo kao što je to na primer list 'Blic'“, upitao je Nebojša Stefanović. On je naveo da naprednjaci traže od buduće vlade Srbije i od svog lidera Aleksandra Vučića, pošto će se on, kako je napomenuo, baviti borbom protiv  korupcije i kriminala nakon imenovanja i
izbora, da otkriju sve detalje i činjenice vezane za to razbojništvo, da sve istraže i pokažu na koji način je oštećena država time što joj nije ponuđeno pravo preče kupovine.

Naprednjaci takođe, kako je dodao Stefanović, traže i da se otkrije ko su  sve ljudi koji iza toga stoje, poreklo tih 15 miliona evra, i ko stoji iza tog  kapitala, šta su interesi i ko su politički inspiratori čitave priče. Na pitanje na osnovu čega naprednjaci tvrde da iza svega stoje Bogićević i  Petrović, potpredsednik SNS-a je naveo da je Uroš Stefanović zaposlen u  „Farmakomu“ koji je u vlasništvu Bogićevića. „I onda Stefanović ima 15 miliona evra da kupi Politiku i ima nagli interes da to učini danas“, dodao je Stefanović.

Na konstataciju novinara da je po ugovoru udeo u Politici kupljen za  4,7  miliona evra Stefanović je rekao da njihove informacije govore drugačije i da je stvar upravo u tome što je sve „potpuno netransparentno“. Stefanović je dodao i da je firma iz Rusije osnovana u januaru i da treba da  se otkriju sve pojedinosti. 



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi