Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Ist media grup: Vodi se medijska hajka na nas zbog Politike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

19. 07. 2012.

Autor: N.N. Izvor: Fonet

Ist media grup: Vodi se medijska hajka na nas zbog Politike

"Ist medija grup" saopštila je danas da je od nemačke VAC medijske grupe kupila udeo u Društvu za izdavanje novina i magazina "Politika novine i magazini" d.o.o. s namerom da učvrsti i ojača tržišnu poziciju "Politike" i njenih izdanja, demantujući da iza te transakcije stoji bilo ko od političara ili bilo koja od političkih stranaka.

"Ist medija grup" naglašava da su, prilikom sprovođenja transakcije, o kojoj su pregovori trajali više meseci, u potpunosti poštovane sve zakonske procedure.

U saopštenju se dodaje i da je njeno vlasništvo transparentno, budući da ova kompanija nije registrovana ni na kakvim egzotičnim ostrvima, off shore destinacijama, koje omogućavaju prikrivanje vlasništva.

Kompanija, takođe, tvrdi da su potpuno neosnovani medijski navodi da je ova transakcija iz bilo kog razloga neperfektna.

Medijska hajka, insinuacije i laži, čiji je cilj da se ova transakcija ospori i dodatno sroza ugled "Politike" i njenih izdanja, neće imati uspeha, navodi se u saopštenju "Ist medija grup".

Za nas to predstavlja dodatni izazov i motivaciju da ostvarimo naše ciljeve, objašnjava "Ist medija grup".

Svesna značaja koji "Politika novine i magazini", posebno dnevni list "Politika", ima srpsko novinarstvo, "Ist medija grup" najavljuje da će učiniti sve da stabilizuje i osnaži položaj kompanije čiji je suvlasnik, poboljša materijalne i tehničke uslove rada zaposlenih i povrati prestiž koji "Politika" zaslužuje.

Svoju ulogu u Politici, Ist medija grup prvenstveno vidi u stvaranju boljih uslova za rad svih zaposlenih, ne u uticaju na uređivačku politika novina i magazina koje kompanija izdaje, zaklučuje se u saopštenju "Ist medija grup".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi