Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Vlada je bila obaveštena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

20. 07. 2012.

Autor: N.N. Izvor: Večernje novosti

Vlada je bila obaveštena

Jovan Simić, predstavnik državnog kapitala u ”Politici”, za "Novosti"

Pravo pitanje je zašto je uopšte prodato 50 odsto ”Politike” pod tim uslovima i zašto nije ranije proveravano poslovanje VAC-a i ”Politike NM”. Po dolasku novog rukovodstva, mnogi poslovni tokovi su presečeni, što je sigurno jedan od razloga povlačenja VAC-a iz ”Politike” - izjavio je za "Novosti" Jovan Simić, predstavnik državnog kapitala u "Politici", koji je na godišnjem odmory.

Sa uslovima, definisanim osnovnim Ugovorom o osnivanju Društva, bez obostrane dobre volje da se izmene određene odredbe, nije postojala mogućnost i bilo je nemoguće da stranog partnera privolite na saradnju u poslovima redovnog poslovanja, a kamoli u pogledu određenih kapitalnih odluka.

- Pokušaj da država otkupi 50 odsto ”Politike” je u startu otpao i predstavnik VAC-a je meni to direktno rekao, a taj isti stav je zastupljen i u prepisci koja postoji.

Na kraju, nemoguće je sprečiti nekog da raspolaže svojim udelom, upravljajući se pritom time da mu je jedan od prioriteta da suprotna strana ne bude budući kupac.

Vladu su naravno obavestili bivši Upravni odbor i Nadzorni odbor.

- S obzirom na to da ne znam nikog iz ”Ist medija grupe”, niti poznajem ljude koji su apostrofirani kao eventualni vlasnici, ne znam kada će doći do promene u APR i kada će biti sazvana Skupština PNM.

Skupština PNM nije održana već dve godine, isključivo zbog opstrukcije VAC-a, a poslednjih nekoliko meseci predstavnik VAC-a nije dolazio u Bograd i odbijao je da potpiše ogroman broj pismena potrebnih za normalan rad PNM.

Zbog takvog postupanja, kasnile su isplate poslovnim partnerima i jedino što je traženo jeste da se isplati određeni kredit, pa bez obzira na to kako zvučalo, bilo ko da je došao, bolje je nego da je ostao VAC - zaključio je Simić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi