Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Politika: Za prodaju „Politike“ smo saznali iz medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

24. 07. 2012.

Autor: Nenad Milosavljević Izvor: NJUZ.NET

Politika: Za prodaju „Politike“ smo saznali iz medija

BEOGRAD, 18. jul 2012, (Njuz) – Za prodaju polovine polovine akcija „Politike“ saznali smo iz medija i niko nas formalno nije obavestio, saopštila je danas ta kompanija.

- O prodaji smo pročitali u utorak prilikom jutarnjeg prelistavanja štampe. Urednici, koji su u to vreme bili na kolegijumu, saznali su tek kada su završili sa sastankom, iako se glavni urednik Dragan Bujošević kasnije setio da je još u ponedeljak uveče na nekom sajtu video tu informaciju, ali ju je zaboravio pošto mu je zabagovala Mozzila pa ga je mrzelo da je restartuje – rekao nam je izvor iz „Politike“.

Prema njegovim rečima, redakcija tog lista trenutno proverava informacije o prodaji, a tekst će biti završen do petka i tada će se tačno znati da li je „Politika“ zaista prodata ili ne.

- Ovaj slučaj pokazuje da je istraživačko novinarstvo na zavidnom nivou u Srbiji i da nijedna informacija ne može da promakne medijima. Zato je naša topla preporuka da i ostale redakcije čitaju redovno novine jer nikad se ne zna, možda će i neka druga tako saznati da je prodata – ocenjuje naš sagovornik.

U „Politici“, prema navodima našeg izvora, sada redovno prate sve druge medije te je poslednja informacija koju su saznali ona da je kompanija prodata za 4,7 miliona evra.

- Cela redakcija je u pripravnosti i stalno rifrešuje stranice svih bitnijih portala jer sada očekujemo da saznamo ko nas je kupio i zašto. Nadamo se da će mediji, kao i obično, biti ažurni i otkriti te informacije. Možda je malo neskromno, ali nadamo se da ćemo saznati i koja stranka stoji iza kupovine i ko je zaista vlasnik moskovske firme koja nas je kupila – zaključuje naš izvor.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi