Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Od novog vlasnika Politike ni traga ni glasa?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

09. 08. 2012.

Autor: R. Ćirković Izvor: Danas

Od novog vlasnika Politike ni traga ni glasa?

Komisiji za zaštitu konkurencije još se nije javio novi suvlasnik Politike novine i magazini (PNM), Ist medija grup iz Moskve, sa prijavom koncentracije i sada je za Komisiju jedino bitno pitanje da li je taj suvlasnik uopšte preuzeo kontrolu nad kupljenom firmom, rečeno je Danasu u Komisiji.

Ukoliko kontrolu nije preuzeo, ni pitanje prijave koncentracije za Komisiju nije relevantno.

Prema podacima koje je Komisija za zaštitu konkurencije dobila u Politici AD, drugom suvlasniku PNM-a, predstavnici Ist media grupe nisu se još pojavili ni u kupljenoj firmi. Ali se očito pojavila advokatska kancelarija koja kupca zastupa, čije ime je bilo sve što je o novom partneru Komisija mogla da dobije u Politici AD. Komisija je, međutim, došla do saznanja da su za donošenje bilo kakve poslovne odluke u PNM-u potrebni potpisi dva direktora, pa bi to predstavljalo granični slučaj ostvarivanja kontrole nad firmom i dovoljan razlog za produženi interes Komisije.

Prema zvaničnim podacima koji se odnose na PNM, zastupnik firme je njen generalni direktor Mira Glišić Simić, ali „zastupanje preduzeća i preduzimanje pravnih radnji i poslova ograničeno je potpisom još jednog direktora“ i u unutrašnjem i u spoljnotrgovinskom prometu. U Agenciji za privredne registre kao zamenik generalnog direktora i supotpisnik vodi se Goran Ilin. On je kao zastupnik firme registrovan 17. januara ove godine, kada je na mestu zamenika generalnog direktora PNM-a zamenio Maksa Sebastijana Vinterfelda. Prema registraciji, Goran Ilin je iz Kule. U Politici AD tvrde da je Ilina na to mesto delegirao Vac.

U Agenciji za privredne registre 16. jula se kao suvlasnik PNM-a upisala Ist media grup iz Moskve umesto nemačke firme Vac, odnosno njene austrijske kćerke firme Ost holding.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi