Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Vučić za RTS: „Politiku" je kupio „Farmakom"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

19. 08. 2012.

Autor: M. A. Izvor: Politika

Vučić za RTS: „Politiku" je kupio „Farmakom"

U intervjuu za Radioteleviziju Srbije Aleksandar Vučić je sinoć izjavio da će Vlada Srbije državi vratiti dobar deo onoga što joj pripada, a da će oni koji su učinili nešto protivpravno i propustili da zaštite državnu imovinu za to odgovarati.

„Sve ono što je urađeno s 'Politikom' na isti način je urađeno s 'Novostima', ali o tome će nadležni državni organi više da govore. Potpuno ista procedura je u pitanju, isto su milionski iznosi u evrima, isga kompanija. Ta šabačka firma, odnosno moskovska firma iz Šapca, bila je zainteresovana i za 'Novosti' kao i za 'Politiku' i sve je isto obavila. Potpuno ista stvar", istakao je ministar Vučić. 


Na pitanje novinara RTSa da li govori o „Farmakomu", čiji je vlasnik Miroslav Bogićević, Vučić je potvrdio da govori o toj firmi.

,Ja sam vas zamolio da sačekate kraj avgusta i videćete reakciju države. Ja samo molim ljude za malo strpljenja, zato što niko od nas ne želi da na bahat i osion način pokazuje državnu silu. Lako je da nekoga privodite i hapsite, nije to cilj, važno je da učinimo nešto za našu zemlju i da državi vratimo dobar deo onoga što joj pripada, a s druge strane krivci odgovaraju", naveo je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Dakle, „Politika" je prodata po zakonu koji dozvoljava da se ne znaju pravi vlasnici srpskih medija.

„Mislim da posle ovih antikorupcijskih zakona, zakona o javnim nabavkama rebalansa budžeta i životnih zakona, posle dolazi i to na red da se vidi ko stoji iza svakog od medija u Srbiji", kaže Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara da li, kada govori o vlasništvu nad medijima i skrivenim vlasnicima, misli i na elektronske medije ili samo na štampane, Vučić je rekao da misli i na elektronske.

„Mislim i o elektronskim i štampanim i to je sve što bih govorio o tome. Mediji moraju da budu slobodni, a ovo sve drugo nije pitanje medija već paketa, ako hoćete, antikorupcijskih zakona", istakao je Vučić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi