Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Ubrzo hapšenje krupnih riba!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

24. 08. 2012.

Autor: Sandra Mališić Izvor: Kurir

Ubrzo hapšenje krupnih riba!

Svi koji su pljačkali državnu imovinu moraju da odgovaraju, rekao juče prvi potpredsednik Vlade i najavio da se u aferi „Agrobanka“ mogu očekivati privođenja i „zvučnih imena“

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će povodom afere „Agrobanka“ biti još hapšenja, i to zvučnih imena! Na konkretno pitanje da li se mogu očekivati privođenja krupnih riba povezanih s malverzacijama u banci, on je odgovorio da se to podrazumeva.

- Nikad ne govorimo o hapšenjima, ali oni koji su pljačkali državnu imovinu moraju da odgovaraju. Nisam pristalica pritvaranja, ali jesam dobrih optužnica, a nezavisne sudije će potom doneti odluku na osnovu toga - rekao je prvi potpredsednik Vlade tokom dvodnevne posete Moskvi.

Vučić je najavio mogućnost da Srbija izgradi veliku fabriku naoružanja i kazao da je potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin pokazao veliku želju da pomogne u plasmanu oružja koje će se tu proizvoditi.

- Cilj je da do kraja godine otvorimo fabriku složenih borbenih sistema, pa je potreban plasman na više važnih tržišta u svetu. I tu očekujemo podršku Rusije. To će doneti ozbiljan rezultat srpskoj privredi i namenskoj industriji i za svih deset naših direktnih i indirektnih vojnih proizvođača. Mnogo više dobija srpska strana i zadovoljan sam što se ruska strana složila da nam na takav način pomogne. Rogozin je pokazao veliku otvorenost i želju da pomogne Srbiji - naglasio je Vučić i potvrdio da će predstavnici Putinove Jedinstvene Rusije biti gosti na Skupštini naprednjaka 9. septembra.

Znamo ko je kupio Politiku i Novosti!

Vučić je istakao da u prethodnom periodu nije postojala sistemska borba protiv korupcije i da će biti sklopljen mozaik o kupovini Politike, Novosti i Dnevnika.

- Do kraja avgusta biće poznati svi detalji o kupovini Politike, Novosti i novosadskog Dnevnika i potvrđeno da je to urađeno uz podršku državnih organa. Imamo kompletno sklopljen mozaik, nikakvih tajni za nas nema u slučaju Politike, Večernjih novosti i novosadskog Dnevnika - kazao je Vučić novinarima u Moskvi.

- To je bilo toliko netransparentno i nefer prema državi da nemam reči. Kad bih vam rekao kako je država donela odluku da ne iskoristi pravo preče kupovine - to je partijski Levijatan u svakom smislu reči i iskorišćavanje diplomatskih konzularnih predstavništava u partijske svrhe - rekao je Vučić.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi