Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Danas istina o kupcima Politike i Novosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

16. 09. 2012.

Autor: Luka Matić Izvor: Akter

Danas istina o kupcima Politike i Novosti

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za ponedeljak je najavio otkrivanje pune istine o pozadini kupovine "Politike", "Večernjih novosti" i novosadskog "Dnevnika"

 

Vučić je u petak najavio da će u "naredna tri dana svima biti poznato kako je akcija preuzimanja 50 odsto vlasništva nad Politikom izvršena", kako je ista grupacija postala većinski vlasnik dnevnog lista "Večernje novosti", ali i novosadskog "Dnevnika".

"Različito je to sprovedeno, drugačije u Politici, drugačije u Novostima, a drugačije u Dnevniku. Negde su otkupljivana potraživanja, a ne vlasnički udeli, a negde su otkupljivani vlasnički udeli. Rešenje i dalje tražimo, mislim da je tu potrebna neka vrsta kooperativnosti i saglasnosti onih koji znaju šta su učinili, a država svakako ne može da bude poražena. Ukoliko takve vrste saradnje ne bude, država će drugim metodima i sredstvima da zaštiti ono što je njeno", rekao je Vučić u intervjuu dnevnom listu "Danas".

Prema našim saznanjima, u "Politici" i "Dnevniku" otkupljeni su vlasnički udeli, dok su "Večernje novosti" kupljene otkupom dugova tog lista još početkom 2012. godine. Izvori u Vladi Srbije nezvanično su potvrdili Dnevnom Akteru da je vlasnik pomenutih listova postao šabački biznismen Miroslav Bogićević, o čemu je nedeljnik Akter pisao još 22. jula u tekstu "Medijske igre šabačkog gazde".

Podsetimo, Dnevni Akter je prvi, još 16. jula, objavio informaciju da je moskovska kompanija "East Media Group" od nemačke "WAZ Mediengruppe" otkupila 50 odsto vlasništva u kompaniji "Politika novine i Magazini" (PNM).

Direktor Akcionarskog društva Politika Zefirino Grasi rekao nam je da oni ne znaju ništa o sadržaju informacija koje bi Aleksandar Vučić trebalo da objavi sutra. "Mi ne znamo ništa konkretno, samo ono što smo pročitali u medijima", rekao nam je Grasi i dodao da se i dalje u PNM-u nije pojavio predstavnik novog vlasnika, tačnije moskovske kompanije "East Media Group"

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi