Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  UNS: Politika ponovo u državnim rukama?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

16. 10. 2012.

Izvor: UNS

UNS: Politika ponovo u državnim rukama?

Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje da je od juče, 15.oktobra, direktorka Politike Novine i Magazini Mira Glišić Simić jedino ovlašćeno lice za zastupanje PNM-a u Agenciji za privredne registre.Naime, dosadašnji predstavnik stranog suvlasnika Politike Goran Ilin brisan je iz registra.

U dokumentaciji na sajtu APR-a stoji da je Vuk Vasiljević kao ovlašćeno lice suvlasnika Politike juče naložio brisanje Gorana Ilina, koji je 14. septembra podneo ostavku na funkciju zamenika generalnog direktora Politike NM, čime je jedino ovlašćeno lice ostala generalna direktorka Mira Glišić Simić, predstavnik kapitala u pretežnom državnom vlasništvu.

Na osnovu ove promene se može zaključiti da se Ist Media Grup, koja je letos kupila VAC-ov udeo u Politici, odrekla prava na upravljanje kompanijom po principu saglasnosti oba vlasnika za važne poslovne odluke. To znači da je novi vlasnik Politike Miroslav Bogićević postao pasivni partner države Srbije u upravljanje najstarijim dnevnim listom na Balkanu, i da država sada upravlja Politikom bez ograničenja.

UNS traži da Vlada Srbije objasni javnosti do kakvih je promena došlo u upravljačkoj strukturi lista i da li je došlo do bilo kakvih promena u vlasničkoj strukturi izdavača Politike.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

17.10.

2012.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 07:51

Medijski javni servis "Politika"

Da li se to preduzce POLITIKA NOVINE I MAGAZINI d.o.o. sprema da postane medijski javni servis POLITIKA NOVINE I MAGAZINI?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi