Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sud: NIN izrazio kritičko mišljenje, Stefanović plaća troškove postupka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 07. 2020.

Autor: Tanjug Izvor: RTS

Sud: NIN izrazio kritičko mišljenje, Stefanović plaća troškove postupka

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu kojom je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dobio spor protiv NIN-a i pravosnažno odbio njegovu tužbu za naknadu štete.

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, Stefanović je obavezan da tuženoj Sandri Petrušić i NIN-u isplati troškove parničnog postupka.

Apelacioni sud je stao na stanoviše da navodi u tekstu "Glavni fantom iz Savamale" predstavljaju kritičko mišljenje novinara i kao takvo vrednosni sud, nasuprot zaključku prvostepenog suda da se radi o "činjeničnom iskazu".

Sud je naveo i da Stefanović kao političar mora da pokaže veću toleranciju povodom kritika medija na njegov rad, budući da je sloboda političke debate u samoj srži demokratkog društva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi