Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Reporteri o suđenju zbog paljenja kuće Jovanovića: Okončajte nekažnjavanje zločina nad novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 08. 2020.

Autor: P. G. Izvor: Cenzolovka

Reporteri o suđenju zbog paljenja kuće Jovanovića: Okončajte nekažnjavanje zločina nad novinarima

„I lokalni novinari zaslužuju da budu zaštićeni“, ističu Reporteri bez granica, koji su objavili seriju tvitova, podsećajući na nastavak suđenja zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, kao i na napade na novinare lokalnih medija širom Srbije

Reporteri bez granica na svom Tviter nalogu podsećaju da će se od 24. do 27. avgusta ponovo suditi optuženima za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića u decembru 2018. godine.

RBG apeluju na sudije da u procesu – koji traje više od godinu dana i koji je praćen opstrukcijama od strane optuženih i njihovih advokata – iskoriste priliku i okončaju nekažnjavanje najtežih zločina prema novinarima.

Reporteri bez granica su se u seriji tvitova osvrnuli na napade na novinare u Srbiji i podsetili da su se lokalni mediji koji izveštavaju o politici i korupciji prethodnih nedelja suočavali sa ozbiljnim pretnjama.

Oni podsećaju da je u Novom Pazaru na ulici napadnut direktor Televizije Sandžak Salahudin Fetić.

Pored njega, Saša Stojković, urednik portala Infovranjske, bio je na meti političkih napada, pošto ga je vranjski odbor Srpske napredne stranke u saopštenju teško izvređao.

Reporteri podsećaju i da je neko oštetio vozilo redakcije još jednog kritičkog medija – Glasa Podrinja.

Ukazuju i na to da su „u južnoj Srbiji dva muškarca pretila porodici Jetona Ismailija, urednika portala na albanskom Folonline, najverovatnije zbog njegovog izveštavanja“.

Reporteri bez granica ističu i slučaj bujanovačkog novinara Nikole Stevanovića, kome je saobraćajni policajac pretio batinama dok je sedeo u kafiću. Policajci koji su sedeli sa njim u društvu nisu uradili ništa da pomognu novinaru Bujanovačkih.

„I lokalni novinari zaslužuju da budu zaštićeni“, ističu Reporteri bez granica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi