Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tramp nudi pomilovanje Asanža u zamenu za informaciju o hakovanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 09. 2020.

Autor: Tanjug Izvor: RTS

Tramp nudi pomilovanje Asanža u zamenu za informaciju o hakovanju

Predsednik SAD Donald Tramp ponudio je da pomiluje osnovača "Vikiliksa" Džulijana Asanža ukoliko on otkrije izvor koji je hakovao imejlove Demokratskog nacionalnog komiteta pred američke predsedničke izbore održane 2016. godine, rečeno je londonskom sudu.

Asanžova advokatica Dženifer Robinson izjavila je da je upoznata sa sastankom na kojem su bivši član Kongresa Dejna Rorbaher i Čarls Džonson, saradnik za koga se zna da je imao veze sa Trampovom kampanjom, izneli ponudu, preneo je Rojters.

Predlog koji je izneo kongresmen Rorbaher bio je da Asanž identifikuje izvor za publikacije vezane za izbore iz 2016. godine u zamenu za neki oblik pomilovanja, rekla je Robinsonova u izjavi svedoka datoj sudu.

Džulijan Asanž (49) se bori protiv izručenja SAD, gde je optužen za zaveru vezanu za hakovanje vladinih računara i kršenje zakona o špijunaži zbog objavljivanja poverljivih dokumena 2010. i 2011. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi