Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SOS medija Vojvodine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 02. 2009.

Izvor: Dnevnik

SOS medija Vojvodine


Društvo novinara Vojvodine traži od pokrajinske vlade da se što pre izjasni o tome da li će ove godini pomoć i medije (kako to čini Francuska) i koji na to mogu da računaju.

Uz ocenu da je 2009. krajnje neizvesna za medije u Vojvodini, predsednik DNV-a Slobodan Jakovljević obratio se pokrajinskoj sekretarki za informacije Ani Tomanovoj-Makanovoj.

– Za mnoge medije, pogotovo one bez sigurnih izvora finansiranja, poslovna godina počela je zabrinjavajuće. Oglašivača je manje, proizvodnja novina sve skuplja, pa u potpunu neizvesnost ulaze mali regionalni listovi, te stručna i edukativna štampa namenjena poljoprivrednicima i deci. Pojedini dnevni listovi počeli su da otpuštaju zaposlene, a drugi to najavljuju – navodi Jakovljević, i dodaje da regionalne televizije još nisu ugovorile planirana sezonska oglašavanja, a i RTV ima niz teškoća.

S. G.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi