Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hapšenje zbog pretnji novinaru: Osumnjičeni uredniku portala poručio da neće moći da drži mikrofon?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 11. 2020.

Izvor: Večernje novosti

Hapšenje zbog pretnji novinaru: Osumnjičeni uredniku portala poručio da neće moći da drži mikrofon?

NOVOPAZARSKA policija uhapsila je A.A. (34) iz ovog grada zbog sumnje da je pretio uredniku lokalnog portala A1 Enesu Radetincu, saznaju Večernje novosti.

Protiv njega su, po nalogu nadležnog tužioca, podnete krivične prijave za ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje.

Radetinac je policiji prijavio da je u nedelju, sa nepoznatog broja, primio preteću poruku u kojoj mu je poručeno da “treba da radi pošteno, uzdigne poštene ljude, što će biti dobro za njegovo zdravlje, a da u suprotnom neće moći da drži mikrofon ili grli suprugu”.

Policija je efikasnom akcijom identifikovala ko je uputio poruku, a pored ugrožavanja sigurnosti novinara, A.A. se tereti i da je “sa jednog broja telefona na drugi, sebi poslao poruke preteće sadržine”, a zatim policiji prijavio da mu prete.

Pretnje upućene Radetincu osudili su Nezavisno udruženje novinara Srbije, Udruženje novinara Srbije, nevladine organizacije, mediji i novinari iz Novog Pazara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi