Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Grčki Forthnet zvanično postaje deo United Grupe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 11. 2020.

Izvor: N1

Grčki Forthnet zvanično postaje deo United Grupe

Grčka telekomunikaciona kompanija Forthnet S.A. zvanično je postala deo United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u okviru koje posluju i kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, televizije i portali N1, Sport Klub i Nova S, saopšteno je iz te grupe.

„Ulazak United Grupe, sa sedištem u Holandiji, na grčko tržište predstavlja korak dalje u njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatnog utvrđivanja pozicije lidera u telekomunikacionoj industriji u osam zemalja u regionu“, navode u UG.

Victorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe, izjavila je da su planovi za Forthnet ambiciozni.

„Zadovoljstvo mi je da poželim dobrodošlicu našim kolegama iz kompanije Forthnet u porodicu United Grupe. Imamo ambiciozne planove za kompaniju, koji će biti sprovedeni sa novim menadžerskim timom. Forthnetov brend Nova je dobro pozicioniran u Grčkoj i vidimo mnogo poslovnih potencijala. Imamo priliku da na grčkom tržištu omogućimo više zabavnih i sportskih medijskih sadržaja, kako bismo podstakli rast usluga televizije. Uvereni smo da primenom naše stručnosti u oblastima kao što su medijski sadržaj i tehnologija, u kombinaciji sa širom telekomunikacionom ponudom, možemo pružiti vrhunsko korisničko iskustvo i ostvariti svoje poslovne ciljeve“, kazala je Boklag.

United Grupa, koja je u većinskom vlasništvu investicionog fonda BC Partners, saopštila je u junu da je prihvatila početni udeo od približno 36 odsto u kompaniji Forthnet. Od tada je United Grupa povećala svoje vlasništvo na oko 80 posto. Do kraja godine, nakon što kompanija završi konverziju konvertibilnog duga, udeo United Grupe će porasti na približno 85 procenata, navodi se iz UG.

Obavezna tenderska ponuda

U skladu sa grčkim propisima, United Grupaje ponudila minimalne obavezne uslove za otkup udela od manjinskih akcionara i očekuje se zvanična objava obavezne tenderske ponude (Mandatory Tender Offer – MTO), koja bi trebalo da bude završena u prvom kvartalu 2021. godine, naglašavaju.

„Ako United Grupa stekne najmanje 90 odsto običnih akcija kompanije Forthnet po završetku MTO, kroz kombinaciju akvizicija u obaveznoj tenderskoj ponudi i/ili prava da otkupi udele od preostalih akcionara u skladu sa relevantnim zakonima i propisima, na kraju ovog procesa United Group će imati 100 odsto udela u kompaniji“, kažu u saopštenju.

Forthnet je, kako se navodi, jedan od vodećih provajdera usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj – televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije, sa oko 1.000 zaposlenih i skoro 1,4 miliona korisnika. Forthnet nudi svojim korisnicima više od 60 kanala putem brenda Nova.

Kupovina Forthneta treća je velika transakcija United Grupe od kada je investicioni fond BC Partners preuzeo većinsko vlasništvo u martu 2019, nakon akvizicija kompanije Tele2 u Hrvatskoj i Vivakom, vodeće telekomunikacione kompanije u Bugarskoj. Zajedno su akvizicije povećale prihod Grupe na 1,7 milijardi evra. 

Radeći u telekomunikacionom i medijskom sektoru, platforma United Grupe kombinuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija ima više od 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih, navodi se u saopštenju.

Sa sedištem u Amsterdamu United Grupa je vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kroz značajne investicije u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju, pruža vodeće usluge korisnicima širom regiona. Za 20 godina poslovanja, United Grupaje preuzela i uspešno integrisala više od 100 kompanija. Svake godine izdvaja i značajna sredstva za razvoj digitalne infrastrukture, originalnog medijskog sadržaja i tehnologije. United Grupa je od marta 2019. godine u vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicionih kompanija u svetu i posluje u osam zemalja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi