Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poziv na javnu raspravu – Smernice za onlajn medije 2.0.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 10. 2021.

Autor: Savet za štampu Izvor: Savet za štampu

Poziv na javnu raspravu – Smernice za onlajn medije 2.0.

Savet za štampu poziva novinare i urednike, pre svega onlajn medija da dostave primedbe i sugestije na predlog dopuna Smernica za primenu Kodeksa novinara Srbije u onlajn okruženju.

Tekst predloga možete pogledati na (PREDLOG DOPUNA SMERNICA ZA PRIMENU KODEKSA NOVINARA SRBIJE U ONLAJN OKRUŽENjU), a primedbe možete poslati na: office@savetzastampu.rs, najkasnije do 15. novembra 2021.

Smernice za primenu Kodeksa novinara Srbije u onlajn okruženju, Savet za štampu je izradio 2016.godine da bi se razjasnile brojne nedoumice u vezi sa primenom novinarskih standarda, definisanih Kodeksom novinara Srbije, u onlajn sferi.

Dalji razvoj interneta i promene u onlajn medijima, kao i izmene pravila privatnosti u poslednjih pet godina uslovili su potrebu da se Smernice osavremene i da se dodatno razjasne dileme novinara i urednika u vezi sa: korišćenjem veštačke inteligencije i embedovanih sadržaja, uklanjanjem sadržaja, pravom na zaborav, prikrivenim oglašavanjem, prikupljanjem i obradom ličnih podataka čitalaca…

Pozivamo vas da pomognete da nove smernice budu što bolji i korisniji dokument za sve onlajn medije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi