Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ponavlja se konkurs za RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 02. 2009.

Izvor: Politika

Ponavlja se konkurs za RRA


Skupštinski odbor za kulturu i informisanje na jučerašnjoj sednici nije mogao da izabere kandidate koje bi predložio parlamentu za popunu mesta članova Saveta Republičke radiodifuzne agencije, ali ne svojom krivicom.

Iako je konkurs pre više meseci raspisan, a dvojici članova Saveta RRA nedavno mandati istekli, posao nije obavljen.

– Postojeći zakon o radiodifuziji predviđa da nevladine organizacije i mediji imaju svoje kandidate u Savetu RRA i da se dva kandidata, o kojima se izjašnjava skupština, izaberu dogovorom između predlagača.

Odbor se našao u situaciji da zakonski uslovi nisu ispunjeni i da predlagači nisu došli do usaglašene liste predloga, odnosno nisu se usaglasili o imenima dva kandidata. Zakon ne predviđa nikakvu mogućnost da se to arbitrarno reši na sednici Odbora, niti na bilo koji drugi način, a smatramo da bi svako drugo rešenje bilo kršenje zakona. Zato smo predložili da se ide u proceduru ponavljanja konkursa, ali uporedo i da se izmeni zakon u delu koji se tiče ove procedure, odnosno da se predvidi i na koji način se dolazi do konačne liste dva kandidata u slučaju kada se predlagači ne dogovore – kaže Jelena Trivan, članica Odbora za kulturu i informisanje.

Umesto usaglašene liste kandidata, mediji su dostavili listu sa tri, a NVO sa četiri kandidata.

M.P.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi