Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTV od političara traži samo - da ne smetaju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 03. 2009.

Izvor: Dnevnik

RTV od političara traži samo - da ne smetaju


Pre nekoliko dana izabrani generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Blažo Popović kaže da toj medijskoj kući niko nije pomogao – ni fondovi, ni Pokrajina, ni Republika – da nakon teških šteta koje je pretrpela u NATO-bombardovanju obnovi opremu.

On je podsetio na to da je u proleće 1999. potpuno uništena zgrada RTV-a, koja od tad radi kao "podstanar" u staroj zgradi "Naftagasa", neuslovnoj za televiziju. Popović je naveo da se mora izgraditi nov antenski sistem u Vršcu, obnoviti predajnik na Iriškom vencu i mreža predajnika, jer sada signal RTV-a ne može da se vidi u svim delovima Pokrajine.

Popović je rekao da RTV ima previše zaposlenih i najavio da će biti racionalizacije, uz odgovarajući socijalni program, dok će najveći deo novca prikupljenog od pretplate biti usmeren na poboljšanje kvaliteta programa. – RTV se u prošlosti nije bavila pitanjima suštinskim za građane Vojvodine, zbog čega ćemo insistirati na jačanju dopisnič ke mreže – kazao je Popović.

– Od političara ne tražimo ništa. Samo da nas ne ometaju u našim nastojanjima da postanemo pravi javni servis Vojvodine.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi