Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čekajući pomoć
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 03. 2009.

Izvor: Večernje Novosti

Čekajući pomoć


Novi Pazar - Nekadašnji urednik RTV Priština i Regionalne radio-televizije u Novom Pazaru, izbeglica sa Kosova i Metohije, Mahmut - Maho Batilović, ni slutio nije kakva će ga nevolja zadesiti.

Do pre tri godine Maho je bio vedar i radan čovek, mnogima je pomogao, danas je vezan za postelju, nepokretan.

Sve patnje porodice Batilović počele su kada su Mahmutu, zbog šećerne bolesti i teškog oboljenja vena, amputirane obe noge do iznad kolena. Zatim su usledila i dva moždana udara, posle kojih nije uspeo da se oporavi. Teško govori, ne čuje, koristi samo jednu ruku i potpuno je nepokretan.

- Živimo od Mahmutove invalidske penzije, a samo za kiriju i skupe lekove mesečno nam je potrebno oko 500 evra. Imamo dve kćerke, koje su odlični studenti, i ne znam kako i od čega više da ih školujem - kaže supruga Bahtija Batilović, koja je takođe dijabetičar.

Batilovići ni sami više ne znaju koliko će izdržati u ovakvim životnim uslovima. Mahmut ima teške bolove, po celu noć ne spava...

Njegova supruga Bahtija ističe da se za pomoć obraćala mnogima, ali da se uglavnom sve završavalo na obećanjima.

- Kako se Mahmut razboleo niko nam i ne dolazi - naglašava supruga Bahtija i dodaje da se nada pomoći ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića, kome se nedavno obratila.

N. Gajtanović


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi