Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari izabrali najkomunikativnije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 03. 2009.

Izvor: Blic - Beograd

Novinari izabrali najkomunikativnije


Bivši v.d. gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić, sekretar za obrazovanje Vladimir Todić, bivši direktor JP “Ada Ciganlija” Predrag Petrović i bivša direktorka “Sava centra” Jasna Dimitrijević bili su najkomunikativniji gradski funkcioneri tokom 2008. godine.

Njih su izabrali novinari beogradskih redakcija u tradicionalnom istraživanju koje već osam godina sprovodi Agencija za odnose sa javnošću “Pragma”.

Gradski funkcioneri koje su novinari izabrali zadovoljni su ovakvom ocenom, ali kažu da saradnja uvek može da bude bolja.

- Samokritičan sam i u ovako dobroj oceni. Saradnja sa medijima jeste dobra, ali uvek ima prostora da bude još bolja nego što jeste, na obostrano zadovoljstvo. Zahvalan sam medijima na ovako dobroj oceni. Zaista mi imponuje - kaže gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić.

Prema rečima Jasne Dimitrijević, bivše direktorke “Sava centra” i sadašnje direktorke Turističke ogranizacije Beograda, ovakvo priznanje joj mnogo znači.

- Posao gradskih funkcionera između ostalog podrazumeva i čest kontakt sa medijima. Trudim se da odgovorim na sve što moj posao zahteva, i drago mi je da se to prepoznaje - rekla je Dimitrijevićeva za “Blic”.

Aktuelni gradski sekretar za komunalne i stambene poslove, a bivši direktor JP “Ada Ciganlija” Predrag Petrović kaže da je preduzeće na čijem je čelu bio uglavnom imalo korektnu saradnju medijima.

- Uvek smo se trudili da odgovorimo na sve zahteve novinara, kako bi na vreme dobili informacije koje traže. Podrška medija naročito je značajna tokom letnje sezone, kada je neophodno apelovati na posetioce da se, zbog sopstvene bezbednosti, pridržavaju svih pravila na kupalištu. Takvu vrstu podrške najčešće smo i imali – kaže Petrović.

Bivši v.d. gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić kaže da “recept” za dobru komunikaciju vrlo jednostavan, “ukoliko ste spremni na to da vam telefon stalno zvoni”.

- Novinari beogradskih redakcija su imali moj broj i svaki put kada sam bio u prilici, ja sam na pozive i odgovarao. Osim konferencija za novinare, ovo je najtransparentniji i najefikasniji način komunikacije. Mislim da uvek treba biti dostupan i otvoren za razgovor - kaže Alimpić, aktuelni zamenik predsednika Skupštine grada.

L.G.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi