Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinar VOM-a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na konkursu Knauf-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 05. 2022.

Autor: vom.rs Izvor: vom.rs

Novinar VOM-a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na konkursu Knauf-a

Bratislav Čukić novinar – saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija Knauf Insulation.

Interni žiri koji je sačinio Knauf Insulaton Srbija, izabrao je među odličnim one najbolje novinarske priloge, bez obzira da li su u pitanju TV reportaže ili pisani članci. Tokom aprila pristigli su radovi koji rečju i slikom pokušavaju da afirmišu odgovoran odnos prema prirodi, okolini i zdravom načinu života.

Bratislav Čukić iz Vranja konkurisao je sa životnom pričom Novice Ćiprijanovića iz Preševa, koji se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina.

„Novica Ćiprijanović iz Preševa u početku je u sakupljanju otpada video priliku da zaradi, a danas je potpuno svestan da radi mnogo više od posla jer obezbeđuje zdravu i čistu okolinu
za svoje potomke. Ekološki Don Kihot jedne male zajednice prepoznatljivog osmeha kaže da je važnost ekologije shvatio tek pošto je počeo ozbiljnije da se bavi poslom sakupljača
sekundarnih sirovina“, deo je prvonagrađene reportaže koju je objavio vranjski portal
www.vom.rs“.

Druga nagrada ide u ruke novinaru reporteru Bratislavu Iliću koji u svojoj TV reportaži otvara pitanje zagađenja Južne Morave organskim i neorganskim otpadom, te ukazuje na veliki broj divljih deponija oko grada Leskovca.

Interni žiri koji je sačinio Knauf Insulaton Srbija, izabrao je među odličnim one najbolje novinarske priloge, bez obzira da li su u pitanju TV reportaže ili pisani članci.

Izbor nije bio lak, te je odlučeno da treće mesto zauzmu dva rada.

Novinar Danilo Kocić je poslao reportažu o mladoj preduzetnici Sanji Aleksov, koja uz razvoj sopstvenog biznisa pokreće i projekte za očuvanje životne sredine u Dimitrovgradu. Treće mesto je zauzela i Gordana Nastić sa reportažom o entuzijazmu i akcijama dvoje vranjskih eko aktivista koji ukazuju na ekološke probleme ne samo juga Srbije, nego i cele zemlje.

Organizatori kažu da zbog velikog interesovanja Knauf Insulation Srbija planira i nove konkurse ovog tipa, kao i druge aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svesti o odgovornosti za životnu sredinu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi