Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jožef Klem v. d. generalnog direktora RTV-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 07. 2022.

Autor: 021.rs Izvor: 021.rs

Jožef Klem v. d. generalnog direktora RTV-a

To je odlučeno na sednici Upravnog odbora RTV-a. Klem je prethodno bio zamenik generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine.

Klem je bio i direktor Radija Novi Sad, a u javnoj medijskoj ustanovi radi već četiri decenije. Bio je dugogodišnji novinar i urednik u mađarskoj redakcija Radija Novi Sad, diplomirao je na Filozofskom fakultet u Novom Sadu, na Odseku za mađarski jezik i književnost.

Imenovanjem Klema realizovao se dogovor između sindikata RTV-a, članova Regulatornog tela za elektronske medije i Upravnog odbora RTV-a, koji je podrazumevao da v. d. generalnog direktora bude imenovan do 6. jula.  

Iako je imenovan za v. d. direktora, Klem od 6. jula stiče uslove za odlazak u penziju, zbog čega su sindikata RTV-a tražiti da se uskoro raspiše konkurs za generalnog direktora ove medijske kuće.  

Osim toga, sindikati su tražili da se aktuelni članovi UO RTV-a razreše funkcije, zbog toga što godinu dana nije raspisan konkurs za novog generalnog direktora.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi