Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Organizacija „Ženska solidarnost“ najavila novi protest ispred redakcije Informera 7. oktobra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 10. 2022.

Autor: FoNet Izvor: Danas

Organizacija „Ženska solidarnost“ najavila novi protest ispred redakcije Informera 7. oktobra

Organizacija „Ženska solidarnost“ najavila je da će 7. oktobra u 17 časova biti održan novi protest ispred redakcije Informera, zbog objavljivanja intervjua sa višestrukim silovateljem.

Ukoliko institucije ne mogu da urade tako malo i da ispoštuju osnovni zahtev za sklanjanje intervjua koji je uznemirio i ponizio sve žene ove zemlje sa medijskih platformi, onda je to jasan znak da ne postoji politička volja da se bave pitanjem nasilja nad ženama i van medija, rekla je FoNetu aktivistkinja organizacije „Ženska solidarnost“ Jelena Riznić.

Ona je istakla da se svakog dana suočavamo sa novim slučajevima nasilja nad ženama, koji se opisuju kao porodične tragedije i krvavi pir u tabloidnim medijima, a istina je da je reč o nasilju kao svesnom izboru, za šta su odgovorni nasilnici i institucije koje ne reaguju.

Zbog toga smo odlučile da nastavimo sa protestima i da poručimo da nam je dosta relativizacije nasilja nad ženama u javnosti i nereagovanja na našu groznu svakodnevicu, koja nije dostojanstvena ni za jednu devojčicu i ženu, kazala je Riznić.

Poručila je da će posle skupa ispred Informera uslediti protestna šetnja i pozvala sve ljude da ih podrže i priključe se protestu, uz poruku da više neće da ćute i trpe i da će se izboriti za slobodu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi