Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zaustavio emisiju zbog nepoželjnog gosta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 03. 2009.

Izvor: Glas javnosti

Zaustavio emisiju zbog nepoželjnog gosta


STARA PAZOVA - Branislav Jovanović, urednik i voditelj romske emisije koja se na programu Radija Stare Pazove uživo emituje jednom sedmično, još od januara 2005. nakon telefonske intervencije Milana Krstovića, v. d. direktora i glavnog i odgovornog urednika, morao je 9. marta da prekine emisiju i napusti studio.

Razlog tome je što se kao gost u emisiji našao Srđo Komazec, lider radikala i predsednik opštine u prošlom sazivu. U žalbi na ovaj samovoljni postupak direktora opštinskog javnog servisa koji finansiraju svi poreski obveznici ove opštine, a koju je poslao na više adresa, Jovanović detaljno opisuje kako je došlo do prekida emisije i njegovog isterivanja iz studija.

Lična intervencija

- Od prve emisije 26. januara 2005. godine pa sve do sada niko mi se nije mešao u uređivačku koncepciju, samostalno sam birao goste spremne da ličnim angažovanjem doprinesu poboljšanju kvaliteta života romske populacije u ovoj opštini. Jedan od njih je bio i moj poslednji gost, bivši predsednik opštine Srđo Komazec, za čijeg mandata je i pokrenuta ova emisija - kaže Jovanović.

- Emisija je tekla normalno sve do 21.20 kada mi je tonac Dalibor Jurašin dao znak da prekinem, pokazujući mi na telefon u studiju, što sam odmah i učinio u pustio muziku. U režiji mi je objasnio kako mu je direktor Krstović naredio da prekine emisiju, obećavši da će i sam doći, i zaista se kroz desetak minuta pojavio u studiju. Ljutito me je pitao kako sam radikala Komazeca, na svoju ruku bez konsultacija sa upravom, mogao da pozovem kao gosta - nastavlja svoje izlaganje uvređeni voditelj.

Kako kaže Jovanović, pokušao je da svom gazdi objasni kako je do tada imao slobodu u odabiru gostiju.

- Objasnio sam mu da sam za 215 emisija do sada radio bez ičijeg mešanja, a da moj gost nema sudsku zabranu javnog nastupanja - rekao je Jovanović.

Totalna zabrana

- Posle tih mojih reči Krstović mi je pripretio: „Kad je tako, romska emisija je od večeras prekinuta za sva vremena, a tebi je odsad zabranjen ulazak u prostorije Radio Stare Pazove, takođe za sva vremena“ - dodaje on.

Jovanović kaže da je o tom incidentu Komazec obavestio odbornike Skupštine opštine na sednici održanoj 11. marta, ali predsednik opštine Goran Jović, na čiju je sugestiju najverovatnije Krstović prekinuo romsku emisiju, nije reagovao.

B. Rakočević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi