Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jovanović sa ambasadorom Kanade o razvoju veštačke inteligencije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 03. 2023.

Autor: N. E. Izvor: Danas

Jovanović sa ambasadorom Kanade o razvoju veštačke inteligencije

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović sastao se danas sa ambasadorom Kanade, Džajlsom Normanom u Beogradu gde su se usaglasili da je prilika za unapređenje saradnje dve zemlje razvoj veštačke inteligencije, koja je u fokusu Srbije i Kanade.

Oni su se dogovorili da ekspertski tim Srbije poseti Kanadu i njihov superklaster za razvoj veštačke inteligencije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Jovanović je tom prilikom predstavio aktivnosti na Zakonu o javnom informisanju i medijima, Zakona o elektronskim komunikacijama i Zakona o elektronskim medijima.

Takođe, ministar je istakao da je formirana i Radna grupa koja će raditi na izmenama i dopunama Zakona o informacionoj bezbednosti.

Jovanović je predstavio značaj Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione
infrastrukture u ruralnim područjima, zahvaljujući kojim će preko 99 odsto domaćinstava u Srbiji do kraja 2025. godine imati mogućnost pristupa internetu
brzine preko 100Mbps.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi