Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Održano dvodnevno predavanje docenta Marka Nedeljkovića u Kim radiju o monetizaciji sadržaja na internetu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 03. 2023.

Autor: Radio Kim Izvor: Radio Kim

Održano dvodnevno predavanje docenta Marka Nedeljkovića u Kim radiju o monetizaciji sadržaja na internetu

Docent Fakulteta političkih nauka u Beogradu dr Marko Nedeljković je u sredu i četvrtak (29. i 30. marta) održao dvodnevni trening u redakciji Kim radija u Čaglavici na temu monetizacije i prilagođavanja novinarskih sadržaja na internetu zahtevima digitalnog doba i društvenih mreža.

Marko Nedeljković, ujedno i dugogodišnji predavač u Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije (UNS), ovom prilikom je po prvi put boravio na Kosovu.

"Mnogo mi je drago što kolege iz Radija Kim prepoznaju značaj prilagođavanja digitalnom dobu, razvijanja digitalnih kanala i što smo tokom treninga razmatrali i učili nove načine za monetizaciju sadržaja koje primenjuju mediji i na razvijenim svetskim tržištima. Mislim da manje od 10 odsto onlajn medija u Srbiji priprema i transformiše redakciju na taj način, a činjenica da to radi srpski mediji na Kosovu u posebno teškim i specifičnim okolnostima je vrlo ohrabrujuća i zato mi je drago što sam učestvovao u svemu tome. Nadam se da će Radio Kim nastaviti tim putem u narednim mesecima i godinama", rekao je on.

Direktor Kim radija Isak Vorgučić je istakao značaj održanog treninga.

"U trenutku kada smo pred lansiranjem novog veb sajta za koji se nadamo da će ubuduće značajnije doprineti prihodima našeg medija, ovakav trening je izuzetno značajan. Ovom prilikom smo dobili i puno informacija o tome kako da novinari usklade svoje izveštavanje na sajtu i društvenim mrežama da bi naši sadržaji bili dostupniji široj publici", kazao je on.

Dvodnevno predavanje docenta dr Marka Nedeljkovića na Kim radiju je omogućio NED (National Endowment for Democracy) u saradnji sa AMPEK-om.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi