Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vatra na "Radničkom" ponovo u sudu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 03. 2009.

Izvor: Dnevnik

Vatra na "Radničkom" ponovo u sudu


U novosadskom Opštinskom sudu juče je počelo suđenje vlasniku TV "Duga" Dušanu Morači koji se tereti da je odgovoran za izbijanje požara na Novosadskom otvorenom univerzitetu (NOU), među Novosađanima poznatijem kao Radnički univerzitet, 6. aprila 2000. godine.

To je, u stvari, drugo suđenje Morači, jer je Okružni sud ukinuo presudu Opštinskog suda i naložio novo suđenje u kojem su zatražene nove informacije od pojedinih veštaka, da bi ceo slučaj bio jasniji.

Prethodna, ukinuta presuda od 17. januara 2008, bila je oslobađajuća jer sudu, smatrala je postupajući sudija, nisu predočeni nikakvi konkretni dokazi o tome da je okrivljeni odgovoran za ono što se dogodilo.

I ovo suđenje počelo je iz drugog pokušaja. Prethodno ročište, 11. februara, bilo je odloženo zbog nedolaska branioca okrivljenog i pojedinih veštaka.

Kako nam je rečeno u Opštinskom sudu, kao dokaz za izbijanje požara policija je istrazi predočila utičnicu za koju su tvrdili da je izazvala požar, dok veštaci koji su svedočili tokom suđenja ne mogu pouzdano da tvrde da je ta utičnica iz prostorija TV "Duga". Juče su saslušani i veštaci koji su radili uviđaj na zapaljenom Univerzitetu, ali kao i prošli put, ni sada nije bilo novina u istrazi.

Pre nešto manje od devet godina, odnosno 6. aprila 2000. godine, izgorela je zgrada Radničkog univerziteta "Radivoj Ćirpanov". U stravičnom požaru smrtno je stradala Milica Prostran koja je bila zaposlena u TV "Duga", a povređeno je još šestoro ljudi koji su radili u firmama smeštenim u zgradi. Vatra je progutala šest gornjih spratova zgrade koja do danas nije obnovljena i zjapi kao podsećanje na stravični događaj. vlja da je prouzrokovala požar.

D. Kn.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi