Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  15 godina programa kulture i umetnosti RTS 3
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 11. 2023.

Autor: RTS Izvor: RTS

15 godina programa kulture i umetnosti RTS 3

Tokom petanest godina postojanja, RTS 3 predstavlja jedno od medijskih obeležja kulture i umetnosti, uvek pružajući publici autentično iskustvo.

Tokom vremena, nekada program RTS digital, danas RTS 3, postao je sigurno utočište za sve one koji traže izuzetne kulturne sadržaje. RTS 3 je uspeo da prenese širok spektar umetničkih izraza, doprinoseći obrazovanju publike i podstičući dijalog o važnosti kulture u društvu.

Čitavu dekadu i po, kao celodnevni program specijalizovan za kulturu i umetnost, RTS 3 je svedok različitih umetničkih trendova, od klasične muzike do savremenog performansa, od pozorišne umetnosti do književnih publikacija uvek prenoseći publici aktuelna dešavanja iz brojnih i raznolikih svetova umetničkih stvaralaca.

Uz podršku angažovanog tima RTS 3 je postao platforma koja povezuje umetnike sa publikom, gradeći pri tom mostove između različitih umetničkih disciplina.

Neosporna je njegova uloga u očuvanju tradicije i kulture, ali i podrška savremenom stvaralaštvu.

RTS 3 nas povezuje kroz umetnost!

"Starteški, ovaj televizijski kanal je u poslednjih petnaest godina razvoja elektronskih medija u Srbiji imao veoma značajnu ulogu. On je tehničko-tehnološki i programski prvenac, čiju su dvostruku misiju mnogi prepoznali. U vreme analognog emitovanja TV programa u Srbiji, to je bio prvi eksperimentalni digitalni program, i prvi TV kanal u "wide screen" formatu slike. Kako tada, tako i danas, RTS digital, kasnije RTS 3, je jedini celodnevni program na ovim prostorima koji donosi prevashodno najkvalitetnije domaće i strane programske sadržaje iz kulture i umetnosti i kao takav ima svoju vernu publiku, koja se vremenom uvećavala i, prema reakcijama na društvenim mrežama, rekla bih podmlađivala. Nažalost, u nekim kablovskim sistemima ovaj program nije na daljinskom upravljaču u grupi nacionalnih kanala, iako ima nacionalnu pokrivenost kroz digitalnu zemaljsku mrežu. To će se, nadamo se, promeniti primenom novog Zakona o elektronskim medijima", navodi dr Tatjana Ćitić, pomoćnik izvršnog direktora Sektora za razvoj i nove poslove.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi