Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA predložila manje naknade za emitere
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 03. 2013.

Izvor: Politika, Beta

RRA predložila manje naknade za emitere

Republička radiodifuzna agencija (RRA) uputila je Vladi Srbije dopis u kojem traži smanjenje naknade za emitere za 20 odsto, izjavio je juče zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

U pauzi okruglog stola o procesu digitalizacije televizije u Srbiji, on je novinarima rekao da je takav predlog upućen kako bi se olakšao položaj emitera i da bi mogli akumulacijom sredstava koja im ostanu „da olakšaju sebi postupak digitalizacije, a globalno gledano i golo preživljavanje”.

Karadžić je podsetio da će nacionalnim emiterima u 2014. prestati važenje dozvola i najavio mogućnost da im novim zakonom o elektronskim komunikacijama dozvole budu produžene na 10 godina. „Moguće je da će doći do produženja dozvole, u Radnoj grupi ima takvih mišljenja, a moguće je da će naredne dozvole biti izdate na 10 godina, zato što je to period koji se u Evropi smatra neophodnim da bi se ulaganja isplatila”, rekao je Goran Karadžić.

Ministar kulture i informisanja Srbije Bratislav Petković najavio je da će „ovih dana javnosti biti dostupan Nacrt zakona o elektronskim medijima”, koji kako je istakao, sadrži pravila buduće digitalne ere i kojima će jasno definisati uloge svih pružalaca medijskih usluga televizije.

Petković je istakao da je prelazak sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa međunarodna obaveza Srbije, ali i nasušna potreba.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi