Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tužiću vas!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 06. 2013.

Izvor: Informer

Tužiću vas!

Zahtevam da se ceo predmet o kome piše Informer otvori za javnost, da tužilaštvo reaguje i obavesti javnost o svim činjenicama! l Ko su novinari Informera koje jedan deo policije direktno plaća?

 



Ministar finansija Mlađan Dinkić ponovo je juče, drugi put za sedam dana, zapretio Informeru krivičnom prijavim i tužbom! Informer, u skladu sa zakonom, objavljuje Dinkićev demanti uz tehnička skraćenja:
Sve optužbe koje ste izneli na moj račun, grubo insinuirajući da sam upleten u nekakvu „pljačku veka“, notorna su neistina. Zapravo, kompletan tekst koji ste objavili, pozivajući se na nekakve policijske izvore, jeste LAŽ VEKA!
Zato pozivam direktora policije Milorada Veljovića i tužioca Miljka Radisavljevića da pokrenu sve neophodne radnje i istraže pod hitno sve navode iznete u tekstu. Objavite sve! Zahtevam da se ceo predmet o kome piše Informer otvori za javnost, da tužilaštvo po službenoj dužnosti reaguje i obavesti javnost o svim činjenicama.
Pozivam predsednika da sazove hitnu sednicu Nacionalnog saveta za bezbednost, jer ako su se pojedinci iz policije otrgli kontroli i zajedno s tabloidnim novinarima presuđuju i pozivaju na linč, onda je ugrožena bezbednost svakog građanina. Važno je da političari koji vode ovu zemlju pokažu da država funkcioniše i da se pravo na pravdu ostvaruje u institucijama, a ne na ulici I putem tabloida.
Nikada se nisam bojao bilo koga i bilo čega, i nikada ni ja, ni stranka koju vodim nismo imali visokopozicionirane ljude u pravosuđu i policiji. Jednostavno, smatramo da policija i sudstvo moraju da budu nezavisni od politike. Baš zbog toga ne znam ni da je ovakva istraga vođena. Na osnovu činjenica kojima raspolažem pretpostavljam da je tužilaštvo odustalo od dalje istrage jer u svemu što ste u tekstu naveli, prosto rečeno, nema ni trunke istine.
Molio bih Vas da pokažete i građanima Srbije, i meni lično, gde su te silne milijarde koje sam ja navodno našao i uzeo. Problem je samo što ih nema, baš kao što nema ni čoveka koji bi imenom i prezimenom stao iza laži koje ste, od prve do poslednje reči, izneli u tekstu. Javna je tajna da postoje pojedinci u policiji koji plasiraju različite tekstove poput ovih. Molim Vas da kažete javnosti ko su novinari Informera koje jedan deo policije direktno plaća, kao i da Vaši „neimenovani“, „dobro obavešteni“,  visokopozicionirani“ i „odlično upoznati“ izvori stanu imenom I prezimenom pred svakoga čiji ugled blate. Ja stojim svojim imenom iza svega što sam uradio. Stoje li i Vaši izvori? Neka pokažu svoj lik i izađu iz senke medijskih podmetačina i neka stanu iza laži koje plasiraju. Svaki dan tužba Kao i mnogo puta do sada, prinuđen sam da zaštitu svojih prava potražim na sudu. Zbog iznetih laži, podneću krivičnu prijavu i protiv glavnog i odgovornog urednika dnevnih novina Informer i protiv NN lica u policiji. Sigurno je samo
jedno: sto puta ponovljena laž, ma koliko pokušavali da je plasirate kroz ovakve tekstove, neće postati istina. Svaku neistinu koju objavite demantovaću i zatražiti sudsko obeštećenje i presudu, pa makar svakog dana pisao demantije na laži koje Vaši „izvori“ plasiraju. Niko me neće pokolebati u nameri da u
ovoj zemlji, makar u privrednom sektoru, uvedemo red, pa ni interesne grupe kojima odgovara  atmosfera u kojoj vladaju polumrak i polusvet. Protiv takvih se borim, i istrajaću do kraja.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

11.06.

2013.

Volim NUNS i UNS [neregistrovani] u 13:07

TUŽI, TUŽI

Ne samo Informer! Mislim da bi gospodin Mlađan Dinkić, ministar finansija trebao da tuži i "Politiku". Bože što su bezobrazni oni iz "Politike". Kakve tek oni neistne pišu! "Politika", nedelja 2. oktobar 2011. - Naslovna strana - "Najveća predizborna obećanja od 1989. do 2011. godine".
..."Prepolovićemo nezaposlenost za pet godina (G17 plus, Mlađan Dinkić 2006) Predsednik G17 plus uoči parlamentarnih izbora obećao da će, ako njegova stranka postane član nove vlade, u narednih pet godina prepoloviti stopu nezaposlenosti u Srbiji. Tačno pet godina kasnije, ta stopa je praktično udvostručena. G17 plus i dalje vodi ekonomske resore u vladi, obećavajući nova privredna dostignuća.

Besplatne akcije od hiljadu evra i dvesta hiljada automobila (G17 plus, Mlađan Dinkić 2008)
Dinkić je 2008. godine obećao 1.000 a kasnije podelio samo 17 evra građanima. Tada je obećao i proizvodnju 200.000 automobila godišnje u kragujevačkom "Fijatu". Iako novi izbori još nisu raspisani, G17 plus sada kreće sa novim obećanjima, pa je potpredsednica Verica Kalanovć, 29. septembra ove godine, oblazeć još uvek prazne hale "Fijata" sa Dinkićevih 200.000, povećala na 300.000 automobila godišnje". Tako je pisala "Politika" (br.35166/2.10.2011). E sad! Da li se odgovara za data a neispunjena obećanja, to ne znam. Ne znam i da li ko i koga treba da tuži za obmanu, prevaru ili već šta. Nisam pravnik. A što se tiče Informera kako su tek oni pokvareni. Pišu svašta Ma treba ih tužiti. U stvari treba tužiti sve novine - žute, bele, kolorisane....

Ma potpišite me punim imenom i prezimenom - i mene na sud ako treba - Živorad Stevanović, član NUNSa.
PS
Ako me primi UNS biću i njihov član. Uslov - dajte mi 1.000 evra.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi