Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odbačena odluka o zatvaranju ERT-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 06. 2013.

Izvor: RTS

Odbačena odluka o zatvaranju ERT-a

Državni savet, najviše pravosudno telo u Grčkoj, odbacio odluku vlade o zatvaranju državnog medija ERT i naložio da se ponovo počne sa privremenim emitovanjem programa.

 

Najviše pravosudno telo u Grčkoj Državni savet odbacio je odluku vlade o zatvaranju državnog medija ERT i naložio da se ponovo počne sa privremenim emitovanjem programa.

Program bi se tako emitovao sve dok se ne uspostavi novi nacionalni medij, odlučio je Državni savet.

Savet je doneo odluku po prigovoru sindikata ERT, prenela je agencija AFP.

Vest o odluci Državnog saveta objavljena je nakon što je izvor iz grčke vlade izjavio da je premijer Antonis Samaras ponovo predložio da državna medijska kuća ERT bude "privremeno ponovo otvorena" dok parlament ne odobri vladinu inicijativu za formiranje nove stanice.

Neimenovani izvor je naveo da bi komisija sačinjena od predstavnika tri koalicione stranke "angažovala određeni broj novinara neophodnih da bi državni medij ponovo radio" sve dok ne prođe zakon o uspostavljanju nove.

Samaras je i pre dva dana ponudio da ERT počne s delimičnim emitovanjem programa, posle dramatičnog zatvaranja koje je podstaklo proteste u Grčkoj i kritike širom Evrope.

Zatvaranje ERT je takođe izložilo vladu optužbama medijskih grupa u Grčkoj i inostranstrvu za autoritarizam.

Agencije su ocenile da se Samaras suočava sa dvostrukim izazovom - nezadovoljnih koalicionih partnera zbog zatvaranja državne radio-televizije ERT i sudskog procesa koja bi mogao da ugašenu televizijsku stanicu "vrati u život".

Samaras je sazvao sastanak za sa liderima manjih socijalističkih i umereno levičarskih stranaka iz koalicije, koji se snažno protive gašenju televizije i zahtevali da se program odmah vrati u etar.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi