Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nedopustivo medijsko komentarisanje presude
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 11. 2013.

Izvor: Beta

Nedopustivo medijsko komentarisanje presude

Predsednik Apelacionog suda u Beogradu Duško Milenković ocenio je u četvrtak da je nedopustivo da se u medijima komentariše presuda pripadnicima "Gnjilanske grupe" OVK i način glasanja članova veća, jer presuda nije poznata javnosti i postupak je još u fazi većanja i glasanja i zaštićen je tajnošću.

"Vođenje takozvanih 'paralelnih sudskih postupaka' kroz medije nije samo opasno zbog stvaranja pogrešne predstave u javnosti o samom toku postupka već predstavlja i napad na jedan od osnovnih stubova svake države - pravosuđe, i stvara osećaj nesigurnosti i bespomoćnosti svakog gradjanina koji je upoznat sa porukom koja se kroz takav tekst šalje", naveo je sudija Milenković.

On je rekao da se ne meša u pravo novinara da se, nakon okončanja postupka i donošenja pravosnažne presude, upozna sa presudom i upozna javnost o detaljima rada Apelacionog suda i ostalih sudova u Srbiji.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi