Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Obeležen Svetski dan televizije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 11. 2013.

Autor: Biljana Jovičić Izvor: RTS

Obeležen Svetski dan televizije

Susretom mladih kolega i veterana Radio-televizije Srbije obeležen Dan televizije, koji su Ujedinjene nacije usvojile pre 17 godina.

 

Svetski dan televizije, koje su Ujedinjene nacije ustanovile pre 17 godina, obeležila je i Radio-televizija Srbije susretom mladih kolega i veterana naše kuće.

Pioniri televizije u Srbiji i mlade kolege kao domaćini zajedno su, tačno u 12 i 5, obeležili Dan televizije. Pojavljuju se i u kratkom filmu u kome, svako iz svog ugla, govori o zajedničkom poslu. To je bila dobra prilika da mlade kolege upoznaju veterane.

"Upoznala sam Zorana Simjanovića i muzičke producente koji su ostavili divne snimke koji mogu da znače budućim generacijama u njihovim obrazovanju i novinarskom poslu", kaže mlada novinarka RTS-a Tijana Lukić.

I legendarni snimatelj emisije "Kocka, kocka, kockica" posavetovao je mlade kolege.

"Neophodno je predati se onome što radiš, i kako je rekao Kamenko Katić, maksimalno ću uraditi to što mogu, neko će to uraditi bolje, jer više zna od mene, ali ja koliko znam daću sve od sebe, svoje srce da to bude kako treba", napominje snimatelj u penziji Nikola Đurašković.

Novi ljudi su i nova snaga za Redakciju istoriografije koja je prethodnih godina brinula o obeležavanju Dana televizije.

Urednica u Redakciji istoriografije RTS-a Bojana Andrić smatra da je današnja priredba drugačija i nekako zanimljivija. "Naše mlade kolege s kojima smo radili ove tri nedelje zaista su sjajne, odlični stručnjaci u svom poslu i vrlo prilagodljivi. Oni se takođe nisu znali do pre nekoliko meseci, a već zajedno rade kao jedna porodica", ističe Andrićeva.

Cilj ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana televizije jeste skretanje pažnje na značaj podrške razvoju televizije kako bi se obezbedili bolji uslovi za davanje nepristrasnih informacija.

Generalna skupština UN 1996. godine proglasila je 21. novembar za Svetski dan televizije, jer je na taj dan održan prvi svetski televizijski forum, na kojem su se okupile ključne medijske ličnosti kako bi razmenile stavove o porastu značaja televizije za savremeno društvo.

Svetski dan televizije obeležava se, prema preporukama UN, globalnom razmenom programa, sa akcentom na teme koje podstiču kulturnu razmenu, promovišu mir, toleranciju, sigurnost, društveni i privredni razvoj.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi