Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Antić: Ne pritiskati Nikolića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 11. 2013.

Izvor: Tanjug, B92

Antić: Ne pritiskati Nikolića

Savetnik predsednika Srbije za pravna pitanja Oliver Antić izjavio je da je državi stalo da se utvrdi ko je naložio i izvršio ubistvo novinara. Antić dodaje, povodom zahteva Radeta Markovića za pomilovanjem, da ne bi trebalo vršiti pritisak na predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

 

Antić je naglasio da ubistvo novinara predstavlja kriminal koji ne bi smeo da ostane nekažnjen, ali da procedura postupka pomilovanja podrazumeva pravni postupak, gde sve mora da se obavi u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima.

"Svakog meseca imamo sto molbi za pomilovanjem", rekao je Antić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink i dodao da pravo ne podrazumeva brzinu, nego da se mora poštovati procedura.

Antić je preneo da mu je Marković rekao da je u njegovom slučaju povređeno pravo i da je mogao da bude kažnjen sa 15, a ne sa 40 godina zatvora, na šta mu je odgovorio da naloži advokatima da napišu zahtev republičkom tužiocu da napiše zahtev za zaštitu zakonitosti koji bi bio prosleđen Vrhovnom kasacionom sudu.

Antić je ocenio da je najbolju izjavu, povodom zahteva Markovića, osim predsednika Nikolića, dao premijer Srbije Ivica Dačić, koji se založio za to da se ne vrši pritisak na predsednika Srbije.

"Sve će da ide svojim tokom", rekao je Antić i dodao da još uvek "nema ni najave kakva odluka može da bude".

Antić je ukazao na slučaj Vučka Manojlovića, koji je bio optužen za silovanje i osam i po godina ležao u zatvoru van svakog pravnog osnova i koji je morao da bude pomilovan, ali prema rečima Antića, slučaj Manojlovića i Markovića nemaju veze jedan sa drugim.

Nekadašnji načelnik Resora državne bezbednosti Radomir Marković, koji je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića podneo je predsedniku republike zahtev za pomilovanje, o kojem se u skladu sa zakonskom procedurom, ministarstvo pravde negativno izjasnilo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi